Política 05/08/2020

MÉS per Mallorca insta els ajuntaments a contractar artistes per a les festes d'estiu

El coordinador de la formació, Antoni Noguera, ha assegurat que "és important apostar per mantenir viu el sector cultural"

Ara Balears
1 min
Festivals d’estiu: reduïts i amb més programació local

PalmaMÉS per Mallorca ha demanat als ajuntaments de l'illa que mostrin més compromís en la contractació del sector cultural a les festes d'estiu perquè, segons el coordinador de la formació, Antoni Noguera, "és important apostar per mantenir viu i dinàmic el sector de la cultura, de la música i de les arts escèniques, i de contractar els artistes amb condicions dignes".

En el comunicat, Noguera ha remarcat que "la crisi del coronavirus és també una oportunitat per redreçar les festes i celebracions patronals d'aquest estiu i donar-los un caire més cultural, que, alhora, ajudi aquest sector".

Per la seva banda, la secretària de Cultura de l'Executiva de MÉS i també regidora de Cultura d'Andratx, Ruth Mateu, ha explicat que les regidores de MÉS han emprès diverses iniciatives per donar suport al sector cultural, que és "un dels més damnificats a causa de la feblesa estructural que pateix i per no ser considerat un producte de primera necessitat".

En aquest sentit, també s'ha pronunciat la consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets, que ha reiterat el seu compromís "per facilitar que la cultura arribi a cada racó de Mallorca". Tant Noguera com Busquets han coincidit que "la cultura és segura" i han recordat la importància de respectar els controls de seguretat i higiene.

stats