Política 09/09/2019

MÉS per Mallorca demana un pacte entre el PSOE, Podem i els partits nacionalistes

Volen un acord valent de les esquerres per construir un govern a l'Estat

Ara Balears
1 min
Imatge de Guillem Balboa a la presentació

PalmaL'executiva de MÉS per Mallorca s'ha pronunciat a favor d'un pacte entre el PSOE, Podem i els partits nacionalistes i sobiranistes al govern espanyol. Els ecosobiranistes han titllat d'"irresponsabilitat" la simple possibilitat d'anar a eleccions anticipades "en un moment en què l'extrema dreta ha entrat al Congrés i està en creixement arreu d'Europa".

Guillem Balboa, coportaveu de MÉS per Mallorca, ha posat les Balears com un exemple de "la capacitat de les esquerres de posar-se d'acord, sovint amb enormes dificultats, a favor de la ciutadania". Segons Balboa, "si un pacte a la balear no és possible és per pur tacticisme bàsicament del PSOE i Podem, i és a aquests partits a qui cal apel·lar", alhora que ha recordat el grau de responsabilitat dels sobiranistes catalans "malgrat tenir els seus dirigents vergonyosament a la presó i a l'exili".

Els ecosobiranistes no han entrat a valorar quina hauria de ser la composició de l'executiu estatal, malgrat que consideren que seria òptim que el PSOE abandonàs dinàmiques de vella política i es constituís un consell de ministres que reflectís la pluralitat de la majoria d'esquerres. Això sí, segons Balboa el pacte ha d'incloure de manera inajornable "mesures per fer front al canvi climàtic, els drets laborals, la multinacionalitat i l'habitatge.

stats