Política 27/07/2020

MÉS per Mallorca reclama més PCR per garantir un corredor segur amb el Regne Unit

Podem, PSIB, El Pi i el PP també rebutgen la mesura del govern birànic

Ara Balears
3 min
Turistes pels carrers del centre de Palma

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca, Toni Noguera, ha rebutjat aquest dilluns la quarantena que el Regne Unit ha imposat als turistes procedents d'Espanya. Segons Noguera, les Balears continuen sent una destinació segura i el que cal ara és consolidar aquest concepte. En aquest sentit, des de l'executiva de MÉS, Annabel Riveras ha explicat que, "precisament per garantir que les Illes continuïn sent una destinació segura cal que a ports i aeroports es facin proves PCR, preferiblement a càrrec d'Aena".

Segons Rivera, "si garantim que els turistes entrin amb una PCR negativa, per una banda garantim la salut dels nostres ciutadans i, per l'altra, consolidam el concepte de destinació segura". "Durant els darrers mesos hem fet un gran esforç col·lectiu i hem cuidat molt la salut dels nostres ciutadans amb el tancament de ports i aeroports. Gràcies a això tenim unes xifres de contagi molt inferiors a les del Regne Unit. I per això cal consolidar aquest model", ha afegit.

Podem també demana un corredor segur

Per part de Podem, la diputada Esperança Sans ha reconegut que la quarantena imposada pel Regne Unit "podria ser l'estocada final" per a l'economia de les Balears. "Donam tot el nostre suport al Govern i al govern de l'Estat perquè es mantinguin converses amb el Regne Unit per eliminar aquesta quarantena i s'estableixi un corredor segur entre el Regne Unit i les Balears. Aquest corredor ja es va dur a terme el 15 de juny amb Alemanya i va tenir resultats positius, i ara ho podríem repetir", ha comentat.

Sans ha explicat que "a les Balears tenim vuit afectats per cada 100.000 habitants, molt menys que la resta del territori espanyol i quasi la meitat que el Regne Unit". "Som una destinació segura, perquè així ho demostren les dades i perquè s'estan complint les normes establertes pels governs", ha continuat.

No obstant això, la diputada de Podem ha recordat que "encara hi ha una minoria de la nostra societat que no segueix les normes". "Hem vist a través dels mitjans de comunicació com aquest cap de setmana s'ha produït una aglomeració de persones en polígons industrials. És un fet que no s'hauria de tornar a repetir perquè no només parlam de la salut i la vida de les persones, que és el més important, sinó que també es posa en risc la nostra economia", ha indicat.

PSIB: "Els turistes britànics estaran més segurs a les Balears que a casa seva"

La portaveu del grup parlamentari socialista, Sílvia Cano, ha assegurat per la seva part que els turistes britànics estaran "més segurs a les Balears que a casa seva" i ha defensat que l'Arxipèlag és un lloc segur. En una roda de premsa des del Parlament, Cano ha afirmat que tant el Govern balear com l'espanyol estan treballant per excloure d'aquesta quarantena obligatòria els britànics que tornin de passar les seves vacances a Espanya i establir un corredor segur entre aquestes destinacions turístiques.

La portaveu socialista ha lamentat la "improvisació constant" de l'equip de govern de Boris Johnson, ja que la notícia va agafar per sorpresa "alguns dels seus ministres que estan de vacances a Espanya".

El Pi lamenta la manca de pla B

D'altra banda, la portaveu d'El Pi, Lina Pons, també ha reclamat un corredor turístic segur entre les Balears i el Regne Unit que elimini l'obligació de la quarantena per als britànics que visitin les Balears, la qual "dinamita" la temporada turística enguany. Pons ha lamentat que "mai no hi hagi hagut un pla B" i ha criticat la manca de previsió cap al futur, i també ha afirmat que aquest corredor ja s'hauria d'haver organitzat.

Pons també ha reivindicat controls sanitaris "més durs" en les entrades i sortides dels ports i aeroports de l'Arxipèlag, malgrat que la ministra de Turisme, Reyes Maroto, digui que "no té cap sentit".

El PP: "Armengol no sap què fer quan no té Sánchez per donar-li la culpa"

El president del PP balear, Biel Company, ha assegurat que la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller de Turisme, Iago Negueruela, haurien de dur mesos gestionant un corredor segur entre les Balears i el Regne Unit, un dels principals mercats emissors de les Illes. "El que ha quedat demostrat és que Armengol no sap què fer quan no té Sánchez per donar-li la culpa", ha declarat.

El dirigent popular ha assegurat que els darrers mesos la presidenta balear i el conseller de Turisme només s'han fotografiat amb els cònsols d'Alemanya i el Regne Unit, i ara l'equip de govern anirà "una vegada més a remolc".

stats