Política 19/08/2020

MÉS per Mallorca reclama que els ERTO s'allarguin fins a la temporada turística que ve

La formació ecosobiranista demana que l'Estat dediqui part dels fons europeus que rebrà a inversions a les Balears

Ara Balears
1 min
Toni Noguera i Neus Truyol, aquest dimecres en la seu de MÉS per Mallorca

PalmaMÉS per Mallorca ha presentat aquest dimecres una sèrie d'exigències i propostes per fer front a la crisi socioeconòmica provocada per la pandèmia de covid-19. El coordinador de la formació, Antoni Noguera, ha destacat la necessitat d'allargar els ERTO i la protecció dels treballadors. "Els ERTO han de continuar fins a la propera temporada, com a mínim fins l'abril del 2021, i també s'han de cercar altres ajudes i solucions extraordinàries per als autònoms, els treballadors eventuals i els aturats", ha comentat en roda de premsa.

Noguera ha destacat que "durant molts anys les Illes Balears hem estat molt solidàries amb l'estat espanyol. Ara, en aquesta situació de vulnerabilitat extrema, exigim a l'Estat que ens torni aquesta solidaritat", ha continuat. El coordinador ecosobiranista ha demanat fons extraordinaris per fer front a la situació socioeconòmica i que "una part important" dels fons europeus que pertoquen a l'estat espanyol es dediquin a inversions a les Balears, especialment pel que fa a la diversificació econòmica.

El coordinador de MÉS ha demanat "quatre qüestions ben definides": "allargar els ERTO i introduir ajudes com a mínim fins a l'inici de la propera temporada turística; reforçar sanitat, educació, benestar social i ajudes a l'habitatge; destinar fons europeus a reforçar l'economia i eliminar qualsevol regla de despesa o limitació pressupostària".

stats