Política 26/10/2019

MÉS-Esquerra reclama competències per restringir vols i creuers

Així n'ha informat el número 1 del partit per al Congrés el 10-N, Guillem Balboa, aquest dissabte

Ara Balears
1 min
Guillem Balboa en una imatge d'arxiu

PalmaEl número 1 de la candidatura de MÉS-Esquerra al Congrés el 10-N, Guillem Balboa, ha assenyalat aquest dissabte que, si obté escó, reclamarà "la capacitat per controlar el nombre de vols i creuers" que arriben a les Balears. Balboa ha presentat el seu programa en matèria de protecció del medi ambient acompanyat del conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i del seu antecessor, l'ara senador autonòmic Vicenç Vidal.

"Vivim una crisi en tres dimensions: política, econòmica i mediambiental, i les solucions han de tenir en compte aquestes tres potes. Si les solucions ecològiques no van de la mà de la justícia social i de les llibertats individuals i col·lectives, correm el perill que els moviments totalitaris i d'extrema dreta facin que aquestes crisis s'aprofundeixin encara més", ha dit el candidat.

Balboa ha sostingut que en la pròxima legislatura cal que el govern central aporti fons per finançar el transport públic a les Balears i "dur el tren al Llevant" de Mallorca. El conseller Mir ha apuntat que els avanços en la protecció del medi ambient impulsats pel Govern s'aconsegueixen "malgrat que l'Estat no hi hagi col·laborat i hagi posat garrots a les rodes". "Per tenir futur és necessari que l'Estat deixi de pensar només en els interessos immediats d'uns pocs. Hem de ser capaços de mirar més enllà", ha afegit el senador Vidal.

stats