Publicitat
Publicitat

De Guindos: "La independència de Catalunya és impossible i indesitjable"

"La societat catalana és intel·ligent i racional i en les pròximes eleccions triarà el millor per a Catalunya, que és seguir formant part d'Espanya", assegura el ministre d'Economia

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, afirma que una possible independència de Catalunya no només és "impossible", sinó que seria "extremadament indesitjable". En una entrevista amb Efe, De Guindos mostra el seu convenciment que la societat catalana és "intel·ligent i racional" i en les pròximes eleccions triarà el millor per a Catalunya, "que és seguir formant part d'Espanya".

El ministre sosté que l'assumpte català no està tenint cap impacte en els inversors perquè són "racionals" i no treballen amb "escenaris irrealitzables". De Guindos recalca que els mercats no tenen en compte la independència de Catalunya en "pràcticament" cap fòrum a què assisteix. Segons la seva opinió, la independència catalana és impossible, no només perquè deixaria de formar part de la Unió Europea (UE) i perdria l'euro com a moneda de referència, "sinó perquè el millor escenari de futur per a Catalunya, com ho ha estat en el passat, és seguir sent part d'Espanya".

De Guindos subratlla que aquest abandonament de l'euro i de la UE no és el més important i sí que ho és el fet que "a Catalunya i a Espanya els anirà molt millor si estan junts". El ministre considera que aquest missatge està calant en els catalans més del que es creu i assegura que hi ha "majories silencioses" que faran aflorar la seva opinió.

De Guindos ha indicat a Efe que no es tracta només d'un assumpte econòmic, sinó que "des que Espanya és Espanya, Catalunya ha estat una de les regions més importants del país". En la seva opinió, això continuarà sent així "per legalitat, racionalitat política i perquè és el millor per al conjunt d'Espanya i el conjunt dels catalans".

Així mateix, ha subratllat que Catalunya té unes cotes d'autogestió "elevadíssimes" i afegeix que administra qüestions "tan importants i tan vitals" com l'educació, la sanitat o la seguretat. També afirma que s'equivoca qui vulgui plantejar les eleccions del 27 de setembre al Parlament de Catalunya com un plebiscit o com un referèndum.

2018 anàlisi