CAS BÁRCENAS
Política 15/04/2014

Institucions Penitenciàries castiga Bárcenas sense passejades a la presó per enfrontar-se a guàrdies civils

L'extresorer del PP es va negar a ser traslladat emmanillat amb les mans a l'esquena a l'hospital, segons '20 minutos'

Europa Press
1 min
El furgó policial que ha traslladat Bárcenas de la presó a la seu de l'Audiència Nacional a San Fernando de Henares, aquest dijous / EFE

MadridInstitucions Penitenciàries ha sancionat l'extresorer del PP Luis Bárcenas a 140 dies sense passejades al pati del seu mòdul de la presó de Soto del Real (Madrid) com a conseqüència d'un expedient disciplinari obert contra ell per un enfrontament que va tenir amb diversos membres de la Guàrdia Civil.

Segons informa '20 minutos' citant fonts penitenciàries, Bárcenas havia de ser traslladat el 8 de gener a l'hospital Gregorio Marañón per problemes al·lèrgics quan es va enfrontar amb els agents perquè no volia anar emmanillat amb les mans a l'esquena, segons el comunicat que va omplir un funcionari de la presó.

Llavors, el furgó que el traslladava a ell i quatre interns va parar en l'últim control abans de sortir de la presó i Bárcenas va dir que no volia anar a l'hospital i desitjava tornar a la seva cel·la. Un cop allà, l'extresorer del PP va ser informat que aquesta acció era motiu d'un comunicat disciplinari i va demanar veure el metge del centre penitenciari per denunciar el guàrdia civil. "Ajunta els dos canells a l'alçada de la meva cara de forma amenaçadora i amb veu forta al·lega: aquesta lesió que tinc me l'ha fet la Guàrdia Civil", relata el comunicat.

stats