REFORMA
Política 28/06/2013

L'oposició exigeix que el Parlament no s'aturi a l'estiu i controli el Govern

La convocatòria d'un ple exraordinari depèn de la majoria absoluta dels populars, que previsiblement la impedirà

Q. T.
2 min
L'oposició exigeix que el Parlament no s'aturi a l'estiu i controli el Govern

Palma.Els dos grups de l'oposició, PSIB i MÉS, s'uniren ahir per demanar que el Parlament no aturi la seva activitat a l'estiu i presentaren una petició perquè es convoqui un ple extraordinari de control al Govern al juliol, després que el PP hagi impedit que en el ple extraordinari de dimarts vinent l'oposició pugui fer preguntes o iniciatives. La convocatòria del ple depèn de la majoria absoluta dels populars, que previsiblement la impedirà.

Tant la portaveu del PSIB, Francina Armengol, com el de la coalició MÉS, Biel Barceló, criticaren que l'Executiu intenti evitar els debats de les qüestions d'interès i donar explicacions de tot allò que afecta la ciutadania. A la vegada, denunciaren el que ells consideren un abús del decret llei, les normes amb rang de llei que eviten el debat parlamentari. El Govern ja en duu 23 en dos anys. També advertiren que en temps de crisi i de pèrdua de confiança en la política no té sentit que el Parlament estigui aturat. En aquest sentit, plantejaren mecanismes per allargar el període de sessions a l'estiu, malgrat que està fixat amb una aturada de juny a setembre en el reglament consensuat ara fa dos anys. Ara també modificarien el reglament perquè l'oposició pugui fer més preguntes que el grup que dóna suport al Govern.

El ple que demana ara l'oposició inclouria un bloc de preguntes a l'Executiu, un debat sobre els efectes de la reforma de l'administració que planteja Madrid i dues iniciatives més: una per garantir assistència sanitària a tothom i l'altra per demanar la derogació del Decret de llengües en l'ensenyament.

El PP ho veu "surrealista"

El PP contestà a l'oposició demanant "coherència" i recordant que en la legislatura passada, quan governava el Pacte, ells sol·licitaren 19 plens extraordinaris i només se'n convocà algun. La portaveu del PP al Parlament, Mabel Cabrer, demanà ahir a PSIB i MÉS que "respectin" el reglament del Parlament que consensuaren fa dos anys i trobà "surrealista" que ara el vulguin canviar.

stats