Política 17/05/2018

L'oposició critica un Consell que "ven fum" però no executa

El debat de política general de la insititució insular ha continuat aquest dimecres. Cada partit hi veu un govern "d'aparador"

Sabrina Vidal
3 min
L'opoisició critica un Consell que "ven fum" però no executa

PalmaEls tres partits de l'oposició han criticat de manera unànime el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, per presidir una institució que, segons el portaveu del PP, Mauricio Rovira, "ven fum"; segons Antoni Pastor, d'El PI, té una funció "d'aparador", i segons la portaveu de Ciutadans, Catalina Serra, balla al ritme de 'Despacito'.

Partit Popular

Mauricio Rovira, portaveu del PP en el Consell, ha criticat una institució "allunyada de la realitat", governada per un pacte que dedica més temps a "decidir que a treballar". Durant el discurs de resposta en el debat de política general de la institució, ha recordat els anuncis de canviar el nom de l'aeroport, condicionar el Sindicat de Felanitx i fer un museu marítim. Ha reclamat un pla director de residus i l'anunci per incorporar les cases de Galatzó a la xarxa de refugis i la precarietat pressupostària de l'Institut Hípic de Mallorca.

El final del seu discurs, però, ha estat més dur, perquè ha acusat el president de no governar per a tothom per "no fer enfadar els seus més radicals". Amb la seva carrera al Parlament "pareix que fuig de la institució", ha retret Rovira a Ensenyat.

El portaveu del PP ha parlat de les pàgines de propaganda "amb grans fotos i titulars" com una manera de "manipulació política".

A més, l'ha acusat de donar suport als "colpistes" i als que "incompleixen la llei", per haver anat al sopar groc de Campanet amb els familiars de presos i exiliats polítics de Catalunya.

El Pi

El portaveu d'El Pi ha deixat el discurs escrit de banda per començar enfocant el problema del Consell en les seves bregues internes. "Fa temps que va deixar aquesta institució en mans del vicepresident Jesús Jurado", tot i que "li recomanam que la deixi a Francesc Miralles, que almanco sap de què va".

Pastor no ha abandonat el to irònic en un discurs centrat també en la manca d'acció de la institució. "Ens va demanar fer un front comú, en què?", ha exclamat, i ha recordat que el darrer pic que es varen veure "va ser a la revetla de Sant Antoni". El portaveu del PP s'ha queixat que no es té en compte l'oposició; ha criticat que ja s'hagin fet devuit modificacions dels pressupostos i ha demanat més descentralització cap als ajuntaments.

"És un bon president d'aparador, promet coses i fins i tot ens ha enganat a nosaltres", ha afegit Pastor, qui ha criticat la inactivitat en carreteres "perquè els germans grans de Podem no deixen executar a Mercedes Garrido"; la política de parts i quarts en els municipis pel que fa al lloguer turístic i la indefinició davant si permetran o no augmentar la parcel·la mínima en sòl rústic.

Finalment, ha demanat al Pacte que no utilitzi la llengua com a element de confrontació. "Per tenir sang amb ADN mallorquí no fa falta ser de MÉS", ha afegit.

L'oposició critica un Consell que "ven fum" però no executa

Ciutadans

En el torn de rèplica de Ciutadans, la portaveu, Catalina Serra, ha resumit els tres anys de govern insular amb la cançó 'Despacito'. Serra ha reclamat que no es parli de solucions i ha destacat una important falta de diàleg amb l'oposició. "Jo aspir que Ciutadans pugui construir una Mallorca per a tothom", ha dit.

Serra ha insistit en la idea d'una manca d'execució de les propostes del Consell de Mallorca i els ha descrit com un "bombonet", ja que "només treballen per l'aparença". La portaveu ha dit que quan els lleven el paper "només hi ha fum".

stats