Política 24/08/2015

Lluís Llach, a Catalunya Sí que es Pot: "Pobrets, si només van contra Mas!"

El cap de llista de Junts pel Sí a Girona assegura en una entrevista a Catalunya Ràdio que el país "està nedant en la guerra bruta de l'Estat"

Ara
1 min
Lluís Llach és el candidat de Junts pel Sí a Girona / ARA

BarcelonaEl cap de llista de Junts pel Sí a Girona, Lluís Llach, s'ha referit aquest dilluns en una entrevista a Catalunya Ràdio a les crítiques constants al president de la Generalitat, Artur Mas, que arriben des de Catalunya Sí que es Pot. "Pobrets, si només van contra ell", ha apuntat Llach, que ha indicat que "si l'odi cap al president és el seu programa, ja s'ho miraran". "El que ha de fer la gent és il·lusionar", ha apuntat el cantautor, que ha indicat que la coalició sobiranista voldria tenir el pol d'esquerres com a "aliat" i no com a "adversari". "A partir del 28-S ens trobarem i els allargarem la mà", ha insistit.

"Als de la CUP me'ls estimo molt a tots. Estan per la independència i ens trobarem pel camí", ha apuntat Llach. "El que necessitem és tenir un mandat electoral. Si tenim la majoria de diputats, iniciarem un procés que s'encetarà amb la complicitat o no dels altres. Si tenim majoria de vots, fantàstic. Aquesta és una dada que causarà un fort impacte internacional i a l'Estat, taparà moltes boques", ha assenyalat el cantautor, que s'ha ofert en to irònic a "portar cafès" o a "ajudar a dormir" amb les seves cançons els hipotètics negociadors del sobiranisme per tirar endavant el procés.

"Estem nedant en la guerra bruta de l'Estat", ha definit Llach en referència al paper del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, per aturar el procés. Pel que fa a les crítiques que arriben de la premsa de Madrid, el número u de Junts pel Sí a Girona ha apuntat que "estan bojos". "Què els vols contestar?", s'ha preguntat.

stats