Política 20/10/2017

Llorenç Galmés : "Si Ensenyat vol opinar en un altre àmbit que es presenti a les properes eleccions per ser diputat"

El portaveu del PP carrega contra el president del Consell en una jornada en la qual ha anunciat que Biel Company serà l'encarregat de realitzar la rèplica en el debat sobre l'Estat de l'autonomia

C.Fontanet
2 min
Llorenç Galmés

PalmaEl vicepresident executiu de Comunicació i portaveu del Partit Popular, Llorenç Galmés ha explicat els tres punts principals que s'han exposat, aquest divendres, durant la celebració del comité de direcció ordinari.

En primer lloc, Galmés ha volgut anunciar que Biel Company serà l'encarregat de realitzar la replica en el debat sobre l'Estat de l'autonomia la propera setmana.

El segon punt que s'ha tractat en el comité ha estat la renovació de les juntes locals del partit. El portaveu ha explicat que a Mallorca encara continua el procés d'actualització però ja hi ha 16 municipis que han renovat les seves juntes, els populars preveuen que el procés finalitzi abans del mes de novembre. Pel que fa a Menorca la renovació de totes les juntes de direcció ja ha finalitzat. A Eivissa es clourà el procés dia 15 de novembre. Pel que fa a les Noves Generacions també es renovaran de manera "imminent".

Sobre el procés català, Galmés afirma que "des del partit popular de les illes es recolzen totes les les decisions del govern central". Sobre l'anunci del govern central a convocar unes eleccions a Catalunya, el portaveu no es banya i reitera que de moment "no disposen de la informació necessaria per valorar però estarem espectants a tot el que passi". Tot i que Galmés carrega durament contra Carles Puigdemont perquè i al "conjunt de persones que estan causant la situació a Catalunya".

Per acabar Galmés també ha dedicat unes paraules al president del Consell, Miquel Ensenyat, pel que fa a les declaracions on afirmava que el Parlament balear hauria de decidir el vot dels senadors Francesc Antich i José Ramón Bauzá en la propera votació a la cambra alta relativa a l'aplicació de l'article 155 a Catalunya. El portaveu ha afirmat que Ensenyat "s'hauria d'encarregar de les funcions que té com a president i als problemes de la institució insular, que en son molts i als que no ha donat sol·lució" i que "si vol opinar en un altre àmbit que és presenti a les properes eleccions per ser diputat de les Illes Balears". Galmés ha conclos que "cada senador té llibertat i autonomia per poder exercir el seu dret a voit a Madrid, Ensenyat ha fet unes declaracions totalment fora de lloc".

stats