Política 05/11/2018

Els presos de Lledoners conviden per carta Arrimadas i Albiol a visitar-los a la presó

Cuixart, Forn, Junqueras, Romeva, Rull, Sànchez i Turull els insten a comprovar si tenen els privilegis que han denunciat

Acn
3 min
C’s i el PP es preparen per a un nou duel per liderar l’unionisme

BarcelonaEls set dirigents independentistes presos a Lledoners han enviat una carta a la líder de Cs, Inés Arrimadas, i al líder del PP, Xavier García Albiol, per convidar-los a anar a la presó a visitar-los. Segons ha avançat ElMón.cat, la carta està signada per Jordi Cuixart, Joaquim Forn, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Turull, i té data de dimarts passat. Els set líders independentistes recorden a Arrimadas i Albiol que, com a autoritats, poden visitar els centres penitenciaris i els insten a parlar amb ells o amb altres interns per comprovar de primera mà si tenen els privilegis que tant Cs com PP han denunciat.

La carta és breu, de tres paràgrafs, i comença explicant que s’adrecen a ells després de veure que estan interessats per la situació quotidiana que viuen a la presó, on els recorden que estan privats de llibertat sense ni tan sols haver estat jutjats.

"Per les afirmacions que els hem sentit dir a través dels mitjans de comunicació, és evident que vostès només poden parlar des del desconeixement. Per aquest motiu, i en la mesura que vostès són càrrecs institucionals facultats per visitar un centre penitenciari si ho desitgen, ens agradaria que ens visitessin a Lledoners, on podran comprovar de primera mà si som uns presos amb privilegis, bé sigui parlant amb nosaltres mateixos, bé sigui parlant amb altres interns del centre amb els quals convivim diàriament", afegeixen.

Ciutadans i PP es neguen a visitar els presos

El líder del PP, Xavier García-Albiol, ja ha contestat al seu compte de Twitter que no pensa anar-hi perquè no vol contribuir al que ha qualificat de "circ mediàtic" i ha criticat que s'hagi enviat la missiva abans a la premsa que a ells.

També Ciutadans s'ha negat a visitar els presos. Ho ha assegurat el líder de Ciutadans, Albert Rivera, en roda de premsa: "No anirem a visitar a la presó als que han intentat liquidar Espanya". En el mateix sentit, ha demanat "al govern d'Espanya" que informi sobre si els presos "estan tenint un tracte de favor o no". "El que ha de fer el govern espanyol és un informe, perquè ens digui si a les presons on hi ha els seus socis s'estan tractant tots els presos per igual", ha asseverat.

En compareixença als mitjans, el president del grup d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, no s'ha mostrat sorprès amb la negativa. "Se'ns feia molt difícil pensar que Albiol i Arrimadas anirien a Lledoners i s'atrevirien a mirar als ulls dels nostres presos", ha indicat. El president del Parlament, Roger Torrent, ha retret aquest dilluns que els líders de Cs i PPC, Inés Arrimadas i Xavier García Albiol, no hagin volgut anar a visitar els independentistes empresonats. "No caldria la carta. Haurien d'haver anat des del minut u i haguessin demostrat més humanitat, mirant las ulls als presos, perquè son companys, diputats i han conviscut amb ells", ha dit en una atenció als mitjans després de reunir-se amb el director de l'Oficina Antifrau.

Torrent ha volgut reprovar també "l'actitud d'alguns grups d'intentar banalitzar el patiment dels presos i de la presó, i de menystenir el sofriment dels presos i les seves famílies". Per al president del Parlament, "és pervers intentar menystenir la presó i el que suposa de patiment", i per això s'ha sumat a la petició de la carta a Albiol i Arrimadas i els ha convidat a visitar Lledoners i comprovar que "això no és cap tracte de favor, que la situació és molt dura i que és una situació absolutament injusta".

stats