Política 29/10/2019

Lesmes adverteix que la "insolència" dels que ataquen l'Estat "cegats per la irracionalitat" no pot quedar "impune"

El president del CGPJ creu que l'administració té la "missió de protegir l'ànima de l'Estat"

Acn
1 min
El president del CGPJ, Carlos Lesmes, durant l'acte d'obertura de l'Any Judicial Militar

MadridEl president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, ha defensat aquest dimarts la feina de la justícia durant els aldarulls a Catalunya arran de la publicació del veredicte al Procés i ha considerat que "una exigua però estrepitosa part de la societat, conformada per ciutadans cegats per la irracionalitat, estan atacant de manera frontal la base de la nostra democràcia". I ha advertit que aquells que de manera "brutal" ataquen la "democràcia espanyola" i persegueixen "trencar el model de convivència" a Catalunya en pagaran les conseqüències.

Durant l'acte d'obertura de l'any judicial militar, Lesmes ha recordat, tot parafrasejant Séneca, que "un estat on quedin impunes la insolència i la llibertat de fer-ho tot acaba enfonsant-se en l'abisme". Per evitar-ho, ha dit, cal que tots els estaments de l'administració espanyola refermin "que els nostres timons s'han de governar exclusivament des del ple respecte a la legalitat i des de l'estat de dret".

"Només hi ha un objectiu clar: la defensa de la nostra Constitució", ha subratllat el president del CGPJ, que, acompanyat de la fiscal general de l'Estat, María José Segarra, i la cúpula de l'estament militar espanyol, ha matisat que "en aquesta missió de protecció de l'ànima de l'Estat" cal "prestar una especial atenció a la importància de la justícia per assegurar la supremacia de la llei i la tutela dels drets individuals i col·lectius".

Així, Lesmes ha conclòs les seves referències a Catalunya durant l'esdeveniment de davant la cúpula militar recordant que en aquests moments "cadascun de nosaltres des de la posició a l'engranatge de l'Estat té un paper important a jugar en aquesta aposta per la democràcia que vam fer fa 40 anys".

stats