DESTITUCIÓ
Política 22/11/2015

L’alt càrrec del Consell destituït nega les “acusacions oioses”

L’exdirector de Medi Ambient sosté que els motius són les seves crítiques a la gestió

Ara Balears
3 min
Ruiz Altaba, Espeja i Ensenyat durant una visita a un refugi del Consell de Mallorca.

PalmaEl director insular de Medi Ambient del Consell de Mallorca que va ser destituït de manera fulminant aquest divendres, Cristian Ruiz Altaba, assegura que el seu cessament en el càrrec només respon a les crítiques internes que ha llançat per la gestió que es fa en el departament de la consellera Sandra Espeja (Podem). Ruiz Altaba nega així les que, segons ell, són “acusacions oioses” per explicar-ne la destitució, que des del mateix Consell apuntaren que aquesta s’hauria precipitat per un presumpte assetjament verbal cap a una secretària del departament dimecres passat.

La destitució de l’alt càrrec, biòleg i funcionari de la Conselleria de Medi Ambient va ser executada divendres pel president del Consell, Miquel Ensenyat (MÉS), a instàncies de la consellera Espeja. Fonts oficials de la institució es limitaren a assenyalar una “pèrdua de confiança” com el motiu del cessament. Ruiz Altaba admeté ahir a l’ARA Balears que mantenia un “fort desacord” i “mal ambient” amb la consellera Espeja i amb l’altra directora insular del departament, Cati Canals, responsable de Residus. També digué que ell és una persona “més en l’òrbita de MÉS”, encara que va ser triat per Podem per formar part del departament de Medi Ambient.

“És l’únic argument que tenen per explicar la meva destitució”, digué ahir Ruiz Altaba sobre les seves crítiques internes, “i com que no tenen coratge per explicar que no em volen, s’inventen aquesta història”, afegí sobre les acusacions per un presumpte assetjament.

Diu que no hi ha cap denúncia

El fins ara director insular de Medi Ambient nega així qualsevol acció que pogués violentar una de les secretàries del departament a les instal·lacions del Consell en el carrer General Riera de Palma i apunta que no hi ha cap denúncia per aquest fet. “Dimecres, quan diuen que això hauria passat, jo era amb la consellera Sandra Espeja defensant en comissió davant l’oposició els pressuposts del departament amb vista a l’any que ve”, recorda.

Ruiz Altaba explicà que “dijous a primera hora del matí em convocaren a una reunió on hi havia la consellera Espeja i el vicepresident Jesús Jurado [també de Podem], amb l’amenaça d’aquesta acusació gravíssima contra mi, i volgueren que jo presentàs la dimissió”. Es va negar a fer-ho i la seva destitució, competència del president Miquel Ensenyat, es produí divendres i transcendí als mitjans.

“L’actuació de la consellera Espeja i de Podem és pròpia del règim nord-coreà, al més pur estil estalinista”, denuncià en les explicacions sobre els fets el director insular destituït. “S’han inventat unes acusacions oioses, ja m’han jutjat en un judici sumaríssim i pretenien que jo em suïcidàs en benefici del seu règim”, afegí, i va mantenir que no hi pot haver cap altre motiu que les seves crítiques a la gestió que es fa en aquesta àrea.

La situació s’ha produït en un departament de Medi Ambient que va ser assignat a Podem en el repartiment de les diferents carteres del Consell de Mallorca, i que va causar sorpresa perquè inicialment es preveia que fos per a MÉS.

Tal com admet Ruiz Altaba, ell era una persona situada més aviat en l’òrbita dels ecosobiranistes, però va acceptar la proposta d’incorporar-s’hi a proposta del vicepresident i dirigent de Podem Mallorca, Jesús Jurado, coneixedor de la seva tasca com a biòleg i naturalista. Segons va informar Podem en el seu moment, “era el perfil més potent dels que s’havien previst”.

stats