Política 21/03/2018

L'advocat de Sànchez no descarta que continuï a presó fins al judici

Pina diu que la fiscalia creu que els "grans culpables" de l'independentisme són l'ANC i Òmnium

Ara
2 min
El president de l’ANC,  Jordi Sànchez, a l’entrada  de l’Audiència Nacional.

Barcelona"No descarto que Jordi Sànchez continuï a la presó fins al judici, veient les preocupants resolucions judicials". Així s'ha expressat aquest dimecres l'advocat de l'encara candidat a la investidura de JxCat, Jordi Pina, a Catalunya Ràdio, on ha confirmat que Sànchez renunciarà a la seva acta de diputat. "És una decisió que ha pres, consensuadament amb mi, arran dels últims esdeveniments del Tribunal Suprem i del Tribunal Constitucional", ha afirmat.

Pina ha explicat que Sànchez ha pres la decisió en veure que, després de presentar-se a les eleccions amb "bona fe", sense renunciar als "principis del sobiranisme" però "sense estridències", els tribunals espanyols no l'han deixat exercir com a diputat ni ser investit president. El lletrat ha dit que aquesta va ser l'argumentació que ell va defensar aquest dimarts a la sala d'apel·lació del Suprem. "Ell diu: 'Plego, torno a la vida quotidiana. Ho he intentat amb tota la bona fe del món i vostès no m'han deixat'", ha explicat l'advocat.

Pina ha recordat que "d'aquí un mes, un mes i mig o dos mesos, molt probablement el jutge dictarà la interlocutòria de processament", i que, en base a la llei d'enjudiciament criminal, Sànchez serà molt probablement inhabilitat. "Arriba un punt que dius... és absurd". L'advocat no ha aclarit quan es farà efectiva la renúncia a l'acta de diputat de Sànchez: "Ben bé no ho sabem", ha dit, però ha assegurat que "en les pròximes hores" el diputat de JxCat comunicarà al president del Parlament, Roger Torrent, que renuncia a ser candidat a la investidura.

Sobre la diferència de criteri de la fiscalia respecte a Jordi Sànchez i Joaquim Forn, per al qual aquest dimarts el ministeri públic va demanar llibertat sota fiança, l'advocat ha dit: "Tinc la sensació que la fiscalia té la idea que els grans culpables que realment hi hagi gent independentista a Catalunya són l'ANC i Òmnium".

stats