Política 08/02/2018

UGT denuncia el Consell de Formentera per denegar l'excedència a una funcionària

Segons el sindicat, la institució insular ha denegat allargar-li el període d'excedència al·legant "motius organitzatius"

Ara Balears
1 min
/ CONSELL DE FORMENTERA

PalmaEl sindicat UGT denunciarà davant l'Observatori per a la Igualtat de l'Institut Balear de la Dona el Consell de Formentera per denegar una excedència a una dona per a la cura d'un infant de tres anys.

Segons ha anunciat en un comunicat la Federació d'Empleats i Empleades dels Serveis Públics d'UGT, la màxima institució insular ha denegat allargar l'excedència per "motius organitzatius" a una funcionària de carrera.

Pel sindicat, aquest fet pot constituir una doble vulneració de les normes legals. D'una banda, el dret a la conciliació de la vida laboral i familiar i, d'altra banda, no tenir motivació davant aquesta decisió.

Des d'UGT asseguren que durant el període de més d'un any i mig en què aquesta treballadora ha estat absent del seu lloc de feina, "sense ser substituïda per una altra persona", els responsables de la institució insular no s'han posat en contacte amb ella per "cap motiu, ni organitzatiu ni de qualsevol altre tipus".

La Federació d'Empleats Públics d'UGT considera que el dret a l'excedència per a cura de fills "no està subjecte a condicions".

En el comunicat ressalten que només podria tenir limitacions si dos treballadors volen gaudir d'aquest dret pel mateix fill.

L'organització sindical ha anunciat que prendrà les "mesures necessàries" per garantir l'exercici dels drets de les treballadores i els treballadors, i per impedir "actuacions arbitràries" del Consell de Formentera en perjudici de la seva persona.

stats