Política 23/03/2018

L'ONU demana a l'estat espanyol que garanteixi els drets polítics de Jordi Sànchez

El Comitè de Drets Humans ha respost per via d'urgència a la demanda feta per la defensa de Sànchez

Ara
1 min
L'ONU demana a l'estat espanyol que garanteixi els drets polítics de Jordi Sànchez

BarcelonaEl Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides ha instat aquest divendres l'estat espanyol a "prendre totes les mesures necessàries" per garantir els drets polítics de Jordi Sànchez. La resolució, emesa amb urgència des del Comitè de Drets Humans, respon a la demanda que aquesta mateixa setmana va presentar la defensa de l'activista empresonat. L'ONU no assenyala cap incompliment per part de l'Estat però insisteix a recordar-li que ha de fer tot el possible perquè els drets polítics de Sànchez siguin respectats.

Dimarts passat l'expresident de l'ANC anunciava davant la sala d'apel·lacions del Tribunal Suprem que renunciava a l'acta de diputat i, per tant, també a la investidura com a president. Sànchez va afirmar en una entrevista a l'ARA que "la negativa del Suprem a la investidura és molt greu i gens ajustada a dret", i va reconèixer que li causava "un dany irreparable".

Ja fa més de cinc mesos que Jordi Sànchez entrava a la presó de Soto del Real acusat d'un delicte de rebel·lió i sedició per les manifestacions davant la conselleria d'Economia del 20 de setembre, juntament amb el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Aquest divendres, i després de diverses peticions de llibertat fallides, el magistrat del Suprem Pablo Llarena ha anunciat en la interlocutòria de processament que es mantenen les mesures cautelars per a Sànchez i Cuixart, així com per al vicepresident Oriol Junqueras i el conseller d'Interior Joaquim Forn, presos al centre penitenciari d'Estremera des del 2 de novembre.

stats