CAS RÀDIO CALVIÀ
Política 29/06/2013

L'Executiu avala l'atac de Delgado a la Benemèrita

Dóna "total suport" al conseller i diu que sent "respecte, afecte i consideració" per la Guàrdia Civil

Quim Torres
2 min

Palma.El Govern va voler donar ahir el seu aval al conseller de Turisme, Carlos Delgado, i deixà clar que té el seu "total suport" i que té en "total consideració" la seva "gran tasca". Tot això, després que el conseller i exbatle de Calvià criticàs durament membres de la Guàrdia Civil i hagués dit que l'informe, fet per investigadors d'aquest cos, que proposa la seva citació com a imputat o com a testimoni en el cas de Ràdio Calvià era un "nyap" i "propi de Torrente".

La portaveu del Govern, Núria Riera, informà que el conseller de Turisme havia donat, motu proprio , en la reunió del Consell de Govern, explicacions sobre les manifestacions que va fer dimecres, quan carregà contra els autors de l'informe de la Guàrdia Civil. Riera evità fer cap valoració ni reprovació de les acusacions llançades per Delgado contra membres de la Guàrdia Civil i se centrà a destacar que el conseller ja va expressar dimecres el seu "respecte, afecte i consideració" cap a la Benemèrita. El Govern, sentencià ella, té el mateix "respecte, afecte i consideració" cap al cos.

Respecte per tots

La també consellera d'Administracions Públiques recalcà que l'Executiu té respecte per la Guàrdia Civil i per Delgado per la feina feta com a conseller de Turisme i com a batle de Calvià, que és precisament pel càrrec que podria ser cridat a declarar en la investigació judicial sobre la concessió de la ràdio municipal. La portaveu evità fer cap valoració més i només desitjà que el cas es resolgui amb rapidesa.

Per part seva, la delegada del govern de l'Estat a Balears, Teresa Palmer, va afirmar ahir que la "professionalitat de la Guàrdia Civil i la Policia estan fora de tot dubte", i va insistir en el seu "respecte absolut" cap als procediments judicials oberts.

Amb ocasió d'un acte públic, la delegada va tornar a reconèixer el treball diari de les forces i cossos de seguretat de l'Estat, després de les crítiques del conseller i company seu de partit, Carlos Delgado.

Palmer, davant les preguntes dels periodistes, va afegir que no en farà més declaracions, ja que amb les seves paraules "queda bastant nítida" la posició de la Delegació del Govern de les Illes Balears. "Ara mateix no puc dir res més. En el moment que hi hagi canvis en aquesta situació, puc assegurar que la Delegació del Govern farà comentaris en aquest sentit", va afegir.

Cal recordar que les paraules de Delgado varen caure molt malament en el si de la Guàrdia Civil, tal com expressaren les associacions professionals, que no dubtaren a afirmar que el conseller no pot fer servir la seva condició de càrrec públic per criticar d'una manera tan ofensiva la tasca dels investigadors.

De fet, les tres associacions més importants de la Benemèrita varen voler recordar en el seu comunicat que bona part dels membres que integren la Unitat de la Policia Judicial que ha elaborat l'informe en el qual proposa la imputació de Delgado "són professionals amb molts anys d'experiència en la tasca investigadora" i que, per tant, no són dubtosos ni mancats de rigor en l'exercici de les seves competències.

stats