Política 10/06/2013

El jutge accepta investigar Bankia per estafa i apropiació indeguda en la venda de preferents

L'Audiència Nacional admet a tràmit la querella d'UPyD que estudia també els delictes de maquinació, administració deslleial i publicitat enganyosa en el procés

Europa Press
1 min

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu investigarà el disseny, implantació, emissió, comercialització i gestió de les preferents després d'admetre a tràmit una querella presentada per UPyD contra càrrecs directius de Caja Madrid, Bancaixa i Bankia.

Segons s'especifica en una interlocutòria feta pública aquest dilluns, el magistrat investigarà per delictes d'estafa, apropiació indeguda, publicitat enganyosa, administració fraudulenta o deslleial i maquinació per alterar el preu de les coses els responsables dels fulletons de les emissions de participacions preferents de Caja Madrid Finance Preferred SA, Carlos Stilianopoulus; de Caja Madrid, Fernando Cuesta i Carlos Contreras; de Bancaixa Eurocapital Finance, Aurelio Izquierdo, i de Bancaixa, José Fernando García.

Tanmateix, ha rebutjat imputar l'exgovernador del Banc d'Espanya Miguel Ángel Fernández Ordóñez i l'expresident de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) Julio Segura, tal com demanava la formació política.

Andreu explica que els delictes esmentats són competència de l'Audiència Nacional. Recorda que ens trobem en la fase inicial de la investigació i que "si es verifiquen en fase d'instrucció els indicis racionals sobre la comissió dels fets que són objecte de denúncia, no es pot descartar la rellevància penal i encara menys sense haver-se efectuat un mínim d'activitat d'instrucció sumarial".

stats