Política 14/06/2013

La jutge inhabilita 15 anys l'expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferran per la fallida de Marsans

El tribunal veu l'empresari, que està en presó provisional, culpable d'haver generat el forat econòmic del grup turístic Viajes Marsans, que va presentar concurs de creditors el 2010

Efe
1 min

MadridLa jutge ha dictat aquest divendres la inhabilitació durant 15 anys de l'expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán per la fallida del seu grup empresarial, Viajes Marsans.

El tribunal ha considerat culpable Díaz Ferrán, en presó preventiva des del 5 de desembre, d'haver generat o agreujat l'estat d'insolvència de Marsans.

L'empresari està empresonat preventivament justament com a imputat en l'operació Crucero, que investiga si hi va haver un buidatge patrimonial del grup Marsans.

La inhabilitació imposada a l'expresident de la CEOE impedirà que pugui administrar "béns aliens" o "representar o administrar qualsevol persona", segons consta a l'escrit del jutge.

Segons la magistrada, en el cas Marsans hi va haver irregularitats comptables rellevants, així com inexactituds greus en la documentació que es va aportar quan es va presentar el concurs de creditors. També, segons la jutge, es detecta una sortida "fraudulenta" de patrimoni de l'empresa entre el juny del 2008 i el del 2010, i actes jurídics per simular una situació patrimonial "fictícia".

La sentència també implica que Díaz Ferrán perdrà tots els drets que pogués tenir com a creditor concursal de l'empresa i condemna l'empresari i els hereus de l'altre amo de Marsans, Gonzalo Pascual, a "cobrir íntegrament tot el dèficit patrimonial de Viajes Marsans" en la part que no arribi a cobrir-se amb la liquidació de la societat.

La designació dels hereus de Pascual, mort el juny de l'any passat, també es troba als tribunals després que els fills de l'empresari renunciessin a l'herència. La seva vídua també va renunciar, tot i que ella sí que consta dins el concurs de Marsans per haver-se casat en règim de ganancials.

stats