Política 01/02/2018

L’Ajuntament de Vila ratifica el seu no al lloguer turístic en sòl urbà

La regidora d’Urbanisme, Elena López, assegura que el projecte de Pla General d’Ordenació Urbana ja prohibeix el lloguer a tot tipus d’habitatges i que ara ho han plasmat a la zonificació

Armando Tur
2 min
L'equip de Govern de Vila reunit amb Armengol, a una imatge d'arxiu

EivissaL’Ajuntament de Vila ha presentat aquesta setmana el seu document de zonificació al Consell d’Eivissa, tal com preveu la Llei balear de turisme, aprovada fa uns mesos en consell de govern. En aquest document no s’ha trobat cap sorpresa: Vila no vol que hi hagi cap tipus d’activitat de lloguer turístic en sòl urbà. “No hem fet més que ratificar allò que repetim des d’abril”, ha explicat la regidora d’Urbanisme de Vila, Elena López, qui assegura que aquest posicionament ja estava reflectit en el projecte de Pla General d’Ordenació Urbana que l’equip de govern tramita per aprovar-lo definitivament durant aquesta legislatura.

A la pràctica, això significa que l’Ajuntament de Vila demanarà al Consell que no doni més llicències de lloguer turístic a la ciutat d’Eivissa, ja sigui a habitatges que formin part d’una construcció plurifamiliar, pisos turístics, o siguin construccions unifamiliars aïllades, cases de camp, sempre que el sòl sigui urbà, que afecta pràcticament la totalitat del municipi.

López reconeix que aquest document no és més que “una declaració d’intencions” i deixa la pilota al sostre del Consell d’Eivissa, qui ara haurà de decidir com serà el document final de zonificació de tota l’illa d’Eivissa.

Apurar terminis

Tal com recollí el diari ARA Balears fa unes setmanes, el Consell d’Eivissa ha assegurat que “apurarà terminis” per tenir enllestida tota la documentació que ha de remetre al Govern balear, per a la qual tenen fins al mes de juny de 2018. Tot i així ni el president del Consell, Vicent Torres, ni el director insular de Turisme, Vicent Torres ‘Benet’, no han amagat mai la intenció de la màxima institució illenca de “no permetre” el lloguer a pisos turístics a cap punt de l’illa, però no s’havia tancat la porta a la prohibició de noves llicències de lloguer turístic a cases unifamiliars.

Pisos turístics a Sant Joan

Dels cinc ajuntaments que formen l’illa d’Eivissa, només un ha expressat el desig de permetre els pisos turístics a alguns nuclis urbans, concretament el municipi de Sant Joan de Labritja. El seu batle, Antoni Marí ‘Carraca’, ha expressat en més d’una ocasió que aquesta petició no aniria en contra de l’esperit de la llei perquè no promou la mescla d’usos residencials i turístics, sinó que està pensada en edificis que es lloguen íntegrament de manera turística. És en aquest punt on el Partit Popular ha donat suport al seu alcalde i ha assegurat que el seu posicionament “no contradiu la posició del PP”, que sempre “ha estat clara” contra la mescla d’usos.

stats