Política 21/05/2018

L'ANC convoca mobilitzacions a les capitals de província amb el lema "Prou xantatges del 155"

Les concentracions tindran lloc a Barcelona a les 19.30 h, a Lleida i Girona a les 20 h i a Tarragona a les 20.30 h

Ara
1 min
Cartells a una de les concentracions que es van fer dimarts a Tarragona en suport als presidents de l'ANC i Òmnium.

BarcelonaL'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat per avui dilluns mobilitzacions a totes les capitals de província de Catalunya per exigir "prou xantatges del 155". "Recuperem el mandat de l'1 d'octubre", titula l'entitat en un cartell difós a les xarxes socials. La plataforma ha respost amb aquesta convocatòria a la decisió dels autoanomenats partits constitucionalistes (PP, PSOE i Ciutadans) de mantenir la vigència de l'article 155 de la Constitució de moment, amb l'objectiu de no acceptar el nomenament dels consellers que estan presos o bé a fora de Catalunya i investigats pel Tribunal Suprem.

Les concentracions tindran lloc a Barcelona a les 19.30 h, a Lleida i Girona a les 20 h i a Tarragona a les 20.30 h.

"És el moment de recuperar el mandat de l’1 d’octubre i deixar de cedir davant del xantatge del 155", insisteix la plataforma en un comunicat: "La ciutadania de Catalunya va votar majoritàriament la restitució del Govern legítim el 21 de desembre passat, il·legalment i il·legítimament destituït pel govern espanyol el 27 d’octubre".

En aquest sentit, l'ANC crida "totes les entitats i organitzacions democràtiques a respondre de manera unitària, transversal i contundent contra aquesta provocació" de l'estat espanyol, i demana "una resposta que faci inviable la intervenció contínua de l’estat espanyol a les institucions catalanes".

stats