Política 04/08/2015

L'ANC i Òmnium omplen la plaça Sant Jaume per reivindicar el 27-S com a plebiscit

La presència generalitzada de banderes estelades es combina amb crits d'"Independència" i "Guanyarem"

Núria Orriols
2 min
La plaça Sant Jaume de Barcelona s'ha omplert per reivindicar el sentit plebiscitari del 27-S / N.O.

BarcelonaMinuts abans de les set de la tarda, hora en què l'ANC i Òmnium Cultural havien convocat la concentració en defensa del caràcter plebiscitari de les eleccions del 27 de setembre, la plaça Sant Jaume de Barcelona ja era plena. La presència generalitzada de banderes estelades es combinava amb crits d'"Independència" i "Guanyarem".

La concentració va ser convocada aquest dilluns, dia en què el president de la Generalitat, Artur Mas, va signar el decret de convocatòria del 27-S. Durant l'acte, han intervingut el president de l'ANC, Jordi Sànchez, i el vicepresident d'Òmnium, Jordi Cuixart.

Cuixart ha comunicat tres objectius de la concentració: "Que les eleccions siguin un referèndum, que el dia 11 de setembre omplim la Meridiana i que guanyem la independència". "Estem farts de les lleis i els tribunals injustos que no ens deixen protegir els més desafavorits", ha dit fent referència al decret de pobresa energètica. Cuixart ha descrit la concentració com una "celebració pel decret que permetrà que expressem a les urnes si volem o no la independència". A més, ha reivindicat que "si Espanya no ens vol, nosaltres sí que ens estimem com volem ser".

Sànchez ha aclarit que "l'Estat no pot digerir que hi hagi unes eleccions convocades que els independentistes guanyarem democràticament al Parlament". A més a més, el dirigent de l'ANC s'ha mostrat convençut d'un bon resultat del 'sí' al 27-S: "Que ningú dubti que guanyarem la independència". Sànchez ha descrit l'any com a "excepcional" amb unes eleccions també "excepcionals".

Ha presentat l'acte l'actor Joan Lluís Bozzo, que ha esperonat els manifestants proclamant que "aquesta vegada ni l'exèrcit, ni els polítics, ni els fatxes ens podran aturar". També ha afirmat que la independència serà si el poble ho decideix i és per això que ha cridat a la mobilització, a fer-se voluntari de la campanya 'Ara és l'hora' i a convèncer els indecisos.

stats