Política 14/01/2019

JxCat demana la "màxima dignitat" en el trasllat dels presos a Madrid perquè són "representants del poble"

Una catorzena de parlamentaris s'han reunit amb Sànchez i els exconsellers a Lledoners

Ara
1 min
JxCat demana la "màxima dignitat" en el trasllat dels presos a Madrid perquè són "representants del poble"

BarcelonaA les portes del trasllat dels presos a Madrid i de l'inici del judici de l'1-O, JxCat ha reclamat aquest dilluns que el viatge fins a la capital de l'Estat es faci "amb la màxima dignitat" possible, ja que són "persones que representen el poble de Catalunya". Tal com ha avançat l'ARA, seran a Madrid el 29 de gener.

El portaveu de JxCat, Albert Batet, ha dit, en declaracions recollides per l'ACN a les portes de la presó de Lledoners, que els líders independentistes són "herois que van a Madrid a defensar la causa catalana". Batet, juntament amb 13 parlamentaris més de JxCat, s'ha reunit durant més de dues hores a la presó de Lledoners amb Sànchez, Rull, Turull i Forn per consensuar quina ha de ser la principal línia parlamentària durant el judici.

A la sortida, Batet ha insistit que l'única sentència possible és l'absolució i ha denunciat que es tracta d'un judici "sense causa" i "amb acusacions falses". De fet, ha defensat que no s'ha comès "cap delicte" i que, en el judici, defensaran "la dignitat de Catalunya".

També ha defensat que els exconsellers empresonats puguin anar el 22 de gener al Parlament, convocats per la comissió d'investigació del 155. Allà, els grups sobiranistes pretenen que expliquin les conseqüències de la suspensió de l'autonomia que va comportar el seu cessament i la convocatòria de noves eleccions.

stats