Política 24/08/2015

Junts pel Sí ajuntarà divendres en un acte Romeva, Mas, Junqueras i els voluntaris per al 27-S

La coalició prepara aspira a rebre el suport de 100.000 ciutadans de camí a les urnes

Oriol March
2 min
Raül Romeva és el cap de llista de Junts pel Sí / ACN

BarcelonaJunts pel Sí, la candidatura que encapçala Raül Romeva i que té al darrere CDC, ERC i les entitats sobiranistes, es planteja arribar als 100.000 candidats voluntaris de cara a les eleccions del 27-S. En aquests moments ja n'hi ha 42.000 de registrats, i esperen doblar la xifra camí de les eleccions. Així ho ha explicat el mateix Romeva en una roda de premsa a Barcelona en què ha constatat una "enorme onada d'il·lusió" darrere del projecte. Els voluntaris estan convocats a un acte aquest divendres al passeig Lluís Companys de la capital catalana.

En aquest acte "hi serem tots presents", segons ha explicat Romeva, fet que fa pensar que hi seran el president de la Generalitat, Artur Mas, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras. El programa electoral es presentarà en els propers dies perquè "encara s'estan tancant detalls". En tot cas, el contingut principal tindrà a veure amb la transició cap a la independència i amb les mesures socials urgents que ja es van explicar en la presentació de la candidatura.

Carulla i Gordó

"Som l'única possibilitat de canvi real", ha assenyalat Romeva, que ha tingut una topada amb una periodista que li ha preguntat sobre unes declaracions de l'actriu Montserrat Carulla sobre els andalusos que el cap de llista ha considerat que no eren certes. El cap de llista també ha evitat referir-se a les paraules de Germà Gordó, integrant de Junts pel Sí i conseller de Justícia, que dissabte va defensar els Països Catalans i facilitar a valencians i balears l'obtenció de la nacionalitat catalana. "Ni puc ni he d'opinar", ha indicat.

Catalunya Sí que es Pot

En el mateix sentit que ha fet aquest matí el candidat de Junts pel Sí a Girona, Lluís Llach, Romeva ha considerat que Catalunya Sí que es Pot no pot ser considerat un "adversari" perquè defensa el dret a decidir.

stats