Política 14/06/2018

Junts per la República prepara el llançament amb Jordi Sànchez com a referent

Es presentarà a principis de juliol amb l'objectiu de vertebrar un "moviment republicà ampli"

Efe
1 min
El PP amenaça de mantenir  el 155 si s’investeix Jordi Sànchez

BarcelonaJunts per la República, associació promoguda per diputats independents de JxCat al Parlament, prepara la presentació pública per al principi de juliol, amb la figura de Jordi Sànchez, en presó preventiva, com un dels referents, han indicat a Efe fonts coneixedores de la iniciativa.

Els impulsors de Junts per la República van registrar l'associació el mes de març passat, però la seva presentació en societat es va anar posposant arran de la incertesa al voltant de la formació del nou govern de la Generalitat.

Finalment, la posada de llarg es preveu per al principi de juliol, amb un acte públic i la presentació d'un manifest, han assenyalat les fonts consultades.

Junts per la República treballarà en el si de JxCat amb la finalitat de convertir-se en un "motor" per a la vertebració d'un "moviment republicà i sobiranista d'ampli espectre", ideològicament transversal i integrador, segons fonts coneixedores del projecte.

Entre els promotors d'aquest catalitzador de la "unitat republicana i sobiranista" a Catalunya hi ha diputats com Antoni Morral, Aurora Madaula i Josep Riera, així com la nova directora general de Protecció Civil de la Generalitat, Isabel Ferrer.

També l'impulsen altres noms com l'advocat Quim Jubert, els ecologistes Josep Puig i Santiago Vilanova, i l'exdirector de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya i ideòleg de JxCat, Agustí Colomines.

Segons han subratllat les fonts consultades, Junts per la República funciona en els contorns de JxCat, sense pretendre erigir-se en una plataforma al marge, sinó facilitar la labor d'eixamplar fronteres per "enfortir" el moviment "republicà i sobiranista".

stats