Política 03/12/2018

Junts per Lô assenyala l'Ajuntament d'Alaior i l'ATB pel retard de les obres a Sant Diego

El projecte d'execució va patir modificacions sense la preceptiva llicència, provocant que aquestes no corresponguessin amb el Pla d'Usos, i per tant impossibilitant el certificat de finalització de les obres

Ivan Martín
2 min
El Convent de Sant Diego és el projecte més ambiciós i s'ha convertit en el referent cultural del municipi.

AlaiorL'agrupació de partits d'esquerres Junts per Lô denuncia el retrard de les obres que es duen a terme al convent de Sant Diego i n'assenyalen l'Agència de Turisme Balear (ATB) i l'Ajuntament d'Alaior com a principals responsables. A més, davant la falta de resposta del Consistori, Junts per Lô demana explicacions al Consell Insular de Menorca. Durant l'anterior mandat, el projecte d'execució va patir importants modificacions sense la preceptiva llicència, fet que provocà que aquestes no corresponguessin amb el Pla d'usos vigent, i, per tant, no es disposà del certificat de finalització de les obres.

L'antic Pla d'usos va ser modificat el maig de l'any passat, tot i que l'Ajuntament d'Alaior encara no l'ha aprovat mitjançant el ple municipal, tramitació necessària per justificar la subvenció de 2,3 milions d'euros que van arribar a través de fons europeus. L'agrupació de partits d'esquerres adverteix que, sense aquest tràmit, la quantitat rebuda s'hauria de retornar, "posant en perill" els comptes del Consistori. A més, Junts per Lô avisa que succeeix el mateix amb la llicència de les obres de la segona fase, que seran executades per l'Agència de Turisme Balear per 884.000 euros i que l'Ajuntament no ha tramitat. Sense aquesta llicència no es pot adjudicar la segona fase de les obres.

D'altra banda, Junts per Lô assenyala que el projecte de museïtzació i el d'adquisició de propietats de l'entorn del Convent de Sant Diego, ambdues iniciatives amb fons de l'Impost del Turisme Sostenible corresponent a l'any 2017 i 2018 respectivament, no es poden executar fins a la finalització de la segona fase de les obres. Per últim, l'agrupació d'esquerres lamenta que l'Ajuntament d'Alaior no impulsi l'ens gestor del centre de cultura, així com que no detalli si dins d'aquest hi estaran representades les entitats culturals i socials del municipi.

stats