Política 28/03/2019

La Junta Electoral dona un termini de 24 hores per retirar els llaços de l'Ajuntament de Palma i del Parlament

La decisió de la Junta arriba arran d'una denúncia de Vox i MÉS l'acusa de denúncia falsa

Ara Balears
2 min
Imatges dels llaços que hi ha a les dependències municipals de MÉS.

PalmaLa Junta Electoral Provincial de les Balears ha ordenat la retirada dels llaços de les façanes de l'Ajuntament i del Parlament. L'organisme ha emès un escrit aquest dijous en el qual s'acorda "requerir al grup polític MÉS, així com al batle de Palma i al president del Parlament, que ordenin en el termini màxim de 24 hores la immediata retirada dels llaços de qualsevol edifici públic dependent d'aquests organismes".

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha sol·licitat un aclariment a l'organisme davant l'ordre dictada de les Illes Balears per retirar els "llaços com a símbol de protesta pel procés judicial que se segueix al Tribunal Suprem contra polítics catalans". Avui mateix, s'ha enviat per correu electrònic i demà tindrà entrada oficial al registre.

Segons la Junta, els llaços grocs "són signes que poden ser utilitzats de manera legítima per les formacions polítiques en la seva propaganda electoral, però no pels poders públics, els quals han de mantenir una rigorosa neutralitat política".

La Junta Electoral ha respost d'aquesta manera una denúncia que Vox va presentar aquest dimecres horabaixa. El partit d'extrema dreta va fer referència a la presència de dos llaços, un amb la bandera de Catalunya a la façana de les dependències municipals de MÉS per Palma, i un altre de color groc a la façana del Parlament de les Illes Balears.

El president de Vox a les Balears, Jorge Campos, havia denunciat que mantenir aquests símbols suposava un incompliment de l'article 50.2 de la Llei electoral. Campos assenyalà aquest dimecres que "l'objectiu d'alguns partits és complir constantment els desitjos separatistes de Catalunya i intentar imposar el català a totes les institucions i per tots els mitjans".

MÉS per Palma ha acusat Vox de denúncia falsa

Hores després de la decisió de la Junta Electoral, MÉS per Palma ha emès un comunicat en el qual han informat que recorreran la decisió de la Junta Electoral que insta els ecosobiranistes a retirar els llaços quatribarrats situats a les balconades del despatx del partit a l'edifici de Cort. Al mateix comunicat, el partit ha acusat Vox de denúncia falsa i ha assegurat que "aquest és un clar exemple de l'estratègia del partit d'extrema dreta de generar 'fake news' i d'utilitzar amb finalitats partidistes els tribunals per judicialitzar la política i crear un clima de confrontació".

MÉS per Palma ha recordat també que "els llaços quatribarrats varen ser penjats el 2013 en suport a la lluita dels i les docents de les Illes Balears contra les retallades i el decret del TIL del Govern de Bauzá, i en defensa de la llengua catalana".

stats