Política 18/03/2019

La Junta Electoral anul·la l'acte del ministre Duque a la UIB

El PP va presentar una queixa, ja que considera que no s'ha de fer l'acte en el període preelectoral

Ara Balears
1 min
El ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque.

PalmaLa Junta Electoral ha atès la denúncia del PP i ha anul·lat l'acte del ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, que estava previst per a aquest dimarts. Es tractava d'un acte públic previst a la UIB amb investigadors i estudiants universitaris per tractar qüestions de política científica i universitària.

El PP balear va presentar divendres passat una queixa demanant l'anul·lació de l'acte, ja que "no s'ha de fer en el període comprès entre la convocatòria de les eleccions i la data de la votació". A més, han afegit en un comunicat que l'acte es "pot entendre com una de les activitats prohibides per la Llei orgànica de règim electoral general i per les instruccions de la Junta Electoral Central".

En la seva resolució, la Junta Electoral Provincial de Balears indica que "aquesta actuació està inclosa en l'àmbit de la prohibició perquè, atès el seu contingut, ha d'entendre's organitzada pel govern, si més no indirectament, des del moment en què els referits càrrecs públics hi acudeixen com a tals i per tractar de polítiques pròpies del seu departament, la qual cosa necessàriament inclou els assoliments i les realitzacions del present govern en aquesta àrea".

stats