AVUI CONEIXEM
Política 02/07/2018

Juli Dalmau: "De petit ja sabia que el Partit Socialista era el meu partit"

Fa menys d'una setmana que l'esporlerí va assumir el càrrec de diputat al Parlament

Jaume Ribas
2 min
Juli Dalmau el seu primer dia de diputat, dimecres passat al Parlament.

PalmaFa menys d'una setmana que Juli Dalmau (1987, Esporles) és diputat. La dimissió de Bel Oliver, que és secretària d'Estat, li ha obert la porta a assumir aquest càrrec. Fins ara, treballava al gabinet de Catalina Cladera a la Conselleria d'Hisenda i, abans, va cursar la carrera de Ciències Polítiques a la UAB, la d'Humanitats a la UOC i un màster en comunicació política també a la UAB.

Qui sou, quines inquietuds teniu... amb quina motxilla arribau al Parlament?

Fa un grapat d'anys que faig feina en política. Vaig començar a l'agrupació socialista d'Esporles i just quan vaig arribar vaig ser candidat a les eleccions del 2011. Després vaig repetir, el 2015. Les dues vegades vaig quedar a l'oposició i he estat l'únic representant del Partit Socialista.

Jo venia d'estudiar Ciències Polítiques a Barcelona, tot i que també vaig plantejar-me estudiar Història. Supòs que em vaig decantar per Polítiques per la victòria de Zapatero en aquell moment. Llavors, i quan era més petit, ja tenia molt clar que el Partit Socialista era el partit en el qual volia militar, supòs que en bona part marcat per la repressió que va patir el meu padrí, que era socialista, a la Guerra Civil.

Què esperau d'aquest any que queda fins a les eleccions del 2019?

És cert que només queda un any de legislatura, però encara queden reptes molt importants. Un d'ells, i especialment per a mi, que provenc de la Conselleria d'Hisenda, és l'aprovació dels pressupostos del 2019, i esper poder ajudar a tirar-los endavant des del meu nou càrrec de diputat. A més d'això, intentaré aportar el millor de mi mateix a les comissions en què participi. És important que el Govern actual revalidi la majoria que té després del 2019.

Quines recomanacions us han fet els companys més veterans?

M'han felicitat molt, però encara no he tingut temps de rebre gaires consells. Ara ja m'he integrat una mica en la dinàmica parlamentària i supòs que aniré tenint dubtes i rebent consells.

Com és això de ser l'únic regidor socialista d'Esporles i, a més, haver de fer oposició al govern d'esquerres de MÉS, del qual no formau part?

De vegades no sé si estic a l'oposició o al govern municipal. La relació amb MÉS és molt bona, tant en aquesta legislatura, amb Maria Ramon, com en l'anterior, amb Miquel Ensenyat. Som conscient que en altres municipis la relació no és tan fluïda, però en el nostre cas, sí. De fet, us donaré una exclusiva: el 2011 Miquel Ensenyat em va oferir entrar a formar part de l'equip de govern tot i que tenia majoria absoluta, però la meva agrupació va decidir que no ho fes. Jo crec que gestionar i governar t'obre més portes i et permet tenir més contacte amb la ciutadania. En qualsevol cas, ser regidor m'agrada molt i n'he gaudit molt aquests anys.

stats