Política 12/06/2019

"Ni Borràs ni cap treballador de Governació va fer res relacionat amb el referèndum": Judit Gené, en 10 frases

L'advocada de l'exconsellera denuncia el "biaix" de l'acusació i nega tots els delictes

Ara
2 min

Barcelona1. "Tots els delictes de malversació han sigut comesos, si han sigut comesos, en altres departaments, no a Governació. En cap hi ha participat la senyora Meritxell Borràs".

2. "El biaix amb què han actuat la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat a l'hora de fonamentar l'acusació ha sigut obvi. Tant en el delicte de rebel·lió com el de malversació, s'han fixat només en el que perjudica".

3. "Una rebel·lió postmoderna ha sustentat també una malversació postmoderna".

4. "Quan la policia depèn de la Generalitat és un cos al servei de la rebel·lió; quan la televisió pública depèn de la Generalitat és acusada de desobediència; quan els visitants internacionals venen, opinen i fan rodes de premsa amb opinions que no agraden a la Fiscalia, el seu viatge i la seva estada són susceptibles del delicte de malversació. Aquesta ha sigut la tònica general que ha imperat l'acusació a la qual tots hem sigut sotmesos".

5. "La senyora Borràs té el convenciment, la seguretat i la certesa que ni ella ni cap dels treballadors de Governació no van fer res relacionat amb el referèndum".

6. "Els programes de visitants internacionals del Diplocat es fan des de fa anys. Per què ara es converteix en malversació? Per què van venir per l'1-O? També van venir per Sant Jordi".

7. "No hi ha ni un sol local de l'1-O del departament de Governació".

8. "Venir aquí a jutjar de malversació una conferència perquè no ens agrada el contingut [...] entenem que podria suposar un perillós terreny d'ingerència en el que hauria de ser la separació de poders".

9. "Ni un tuit ni una declaració pública de la senyora Borràs apareix relacionat amb el referèndum... busquin on vulguin".

10. "Sol·licito la lliure absolució de la meva representada, que va venir aquí des del minut 1 voluntàriament, en un dia festiu, i des de Bèlgica [...]. S'ha sotmès des del primer minut al poder judicial [...]. Es va equivocar o no, però qualsevol actuació que va fer no la va fer amb convenciment d'estar fent res al marge de la llei. [...] Sempre ha declarat, sempre ha respost a totes les parts i ha intentat demostrar la seva innocència".

stats