CANVI DE CICLE
Política 09/04/2014

Els alcaldes de l'AMI convocaran plens extraordinaris per donar suport a la consulta quan Mas la convoqui

Josep Maria d'Abadal lamenta el "constant menyspreu de les aspiracions legítimes i democràtiques del poble de Catalunya" mostrat pel Congrés

Efe
1 min
Vila d'Abadal amb alcaldes independentistes a Madrid

BarcelonaEl president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d'Abadal, ha anunciat aquest dimecres que els alcaldes de l'associació convocaran plens extraordinaris per donar suport a la consulta sobiranista quan el president de la Generalitat, Artur Mas, la convoqui oficialment. L'entitat agrupa per ara 688 municipis catalans –el 72,7% del total– i 38 consells comarcals, diputacions i altres ens locals.

La directiva de l'AMI s'ha concentrat davant la porta principal del Born Centre Cultural per rebutjar la negativa del Congrés dels Diputats a la transferència de la competència per realitzar una eventual consulta sobiranista.

L'AMI ha lamentat el "constant menyspreu de les aspiracions legítimes i democràtiques del poble de Catalunya, que ahir [dimarts] es va expressar amb contundència al Congrés".

L'entitat ha promès treballar "amb fermesa" des del món municipal en la defensa del "dret d'autodeterminació dels pobles" i per a "la conscienciació de la ciutadania, perquè aquesta pugui exercir el seu dret".

Per aquest motiu, l'AMI assegura que vol facilitar i impulsar l'eventual consulta catalana, perquè els ciutadans "puguin decidir democràticament si volen la independència", i "en les hores següents" que es convoqui la consulta els alcaldes de l'AMI convocaran un ple extraordinari als seus municipis per donar-hi suport.

stats