Josep Melià es perfila com a portaveu d'El Pi al Parlament "si no hi ha sorpreses"

El Consell General del partit es reunirà la setmana que ve

Josep Melià es perfila com a portaveu d'El Pi al Parlament balear "si no hi ha sorpreses" els pròxims dies, han informat fonts del partit a l'agència Efe. El president i fundador d'El Pi, Jaume Font, ha anunciat aquest dimarts que el de la setmana que ve serà el seu últim ple al Parlament després de la seva decisió d' abandonar la direcció del partit i la cambra legislativa, per la qual cosa Josep Melià, actualment portaveu adjunt, en passaria a ser el portaveu titular.

És menys probable però "no impossible" que Lina Pons, "afiliada de base" i número dos de la llista autonòmica, sigui la portaveu, han explicat les fonts consultades. El mateix Melià ha declarat a Efe aquest dimarts que, de manera interina, serà el portaveu fins que la direcció del partit prengui una decisió. "El lògic", ha dit, és que substitueixi Font com a portaveu fins al final d'aquesta legislatura, però ha insistit que es tracta d'una decisió que correspon a la direcció.

El canvi de rumb que pretén Font agreuja la crisi d’El Pi

Per tant, El Pi ha de resoldre aquest assumpte i també qui serà el tercer diputat d'aquesta formació al Parlament, que podria ser Maria Antònia Sureda, la quarta a la llista de les passades eleccions autonòmiques, o Pep Franco, el número quatre. El Consell General d'El Pi es reunirà la setmana que ve, dimarts o dimecres, i, a més d'aquestes qüestions, també es decidirà la convocatòria d'un congrés urgent abans de l'estiu.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF