Política 11/05/2020

Josep Melià: "El Govern és molt aficionat a posar-se el consens a la boca i no practicar-lo"

El Pi proposa un pla amb 50 mesures per a la reactivació econòmica i social de les Balears

Maria Llull
2 min
La presidenta i el secretari general d'El Pi, Xisca Mora i Josep Melià

PalmaEl Pi ha presentat aquest dilluns un pla amb una cinquantena de mesures per a la reactivació econòmica i social de les Balears, que presentarà a la presidenta del Govern, Francina Armengol, perquè les tingui en compte. "Reclamam una participació efectiva i diàleg, perquè el Govern és molt aficionat a posar-se el consens a la boca i no practicar-lo", ha manifestat el secretari general i diputat del partit regionalista, Josep Melià, durant la presentació del pla, la qual s'ha fet presencialment a la seu d'El Pi per primera vegada des que es va decretar l'estat d'alarma. "Som escèptics sobre la voluntat real de consens. Basta veure, si no, les negatives del Govern a tramitar els decrets llei com a lleis, amb les aportacions dels partits", ha afegit.

La presidenta de la formació, Xisca Mora, ha comentat que les propostes d'El Pi són fruit de "les reunions amb diverses patronals, entitats i agents socials, a més d'aportacions d'afiliats", i que "reflecteixen necessitats reals". "És un document obert i flexible perquè la situació va canviant constantment", ha afegit.

Pel que fa a les mesures concretes, El Pi reclama en el document "un REB que compensi de veritat la insularitat i doni una empenta al sector primari i a la indústria", segons ha indicat Melià. El Pi també demana que els ERTO s'allarguin fins a la represa de les connexions aèries internacionals i que s'incentivin les inversions per modernitzar els establiments turístics.

Un dels capítols essencials per als regionalistes és el que fa referència als autònoms i als petits empresaris. "Cal donar ajudes a fons perdut, perquè és fonamental que tinguin liquiditat", ha continuat Melià. El secretari general d'El Pi ha reclamat més pressupost per a la societat de garantia Isba i un millor funcionament per als préstecs ICO. "També és necessari que es donin ajudes al lloguer dels locals", ha afegit.

Una altra reclamació d'El Pi és la modificació de la llei Montoro perquè els ajuntaments puguin fer ús dels 600 milions d'euros de romanents que tenen als bancs per, entre altres coses, donar ajudes "als autònoms dels seus municipis".

stats