Política 10/08/2018

José Ramón Bauzá alerta que "molts infants de la Part Forana" gairebé no saben "expressar-se en castellà"

En un article d'opinió de l'expresident del Govern publicat per 'El Mundo', assenyala que les Illes Balears acabaran sent "la nova Catalunya"

S. V.
2 min
José Ramón Bauzá alerta que "molts nins de la part forana" gairebé no saben "expressar-se en castellà"

Palma"L'espanyol a les nostres illes es troba en absolut desavantatge respecte del català", assegura en un article d'opinió publicat a 'El Mundo Dia de Balears' l'expresident del Govern de les Illes Balears José Ramón Bauzá. El també senador pel PP alerta que "molts infants de la Part Forana de Mallorca, com passa a l'interior de Catalunya, gairebé no saben expressar-se correctament en castellà".

Durant l'article publicat a la secció de Tribuna, l'expresident del Govern denuncia la catalanització de la Comunitat Autonòma, on considera que és una evidència que "les nostres modalitats lingüístiques (mallorquí, menorquí i eivissenc) estan sent sistemàticament esclafades per les autoritats per imposar el català estàndard". Bauzá acusa el Govern actual de tenir una "ànsia insaciable per eliminar tot allò que els recorda Espanya", i fa referència a unes declaracions de la presidenta Francina Armengol sobre obrir un debat sobre la monarquia o la proposició no de llei que es presentà en el Parlament per fer un referèndum "independentista a les Illes".

José Ramón Bauzá critica obertament el president del Parlament de les Illes Balears, Baltasar Picornell: "Com pot ser que un ciutadà espanyol de 41 anys, professional liberal i en permanent contacte amb el públic, pugui dir que no sap expressar-se correctament en castellà?", es demana.

L'actual senador del PP assegura que "a Catalunya ja no s'hi pot fer res", però a les Balears encara hi som a temps "de fer que les Illes no siguin el pròxim capítol de la lluita d'Espanya contra la seva autodestrucció".

En el text no hi falten al·lusions a la pèrdua de competitivitat i qualitat de vida "per culpa de la immersió catalanista", i posa d'exemple que no hi ha neurocirurgians pediàtrics pel requisit del català; o el fet que "els nostres fills no es poden escolaritzar en el sistema públic en castellà", un fet que titlla de "tan adoctrinador que causa vergonya".

Segons José Ramón Bauzá, "és una realitat que Espanya i l'espanyol estan desapareixent a les Illes per ser substituïts pels Països Catalans".

stats