Política 11/03/2019

El retrat de José Ramón Bauzá ja ocupa el seu lloc a la capella del Consolat de Mar

L'expresident ha defensat la seva gestió com a cap de l'Executiu durant l'acte

Maria Llull
2 min
Francina Armengol aplaudeix mentre José Ramón Bauzá contempla el seu retrat.

PalmaEl retrat de José Ramón Bauzá ocupa des d'aquest dilluns el seu lloc a la capella del Consolat de Mar juntament amb els de la resta d'expresidents, llevat del de Jaume Matas, que el Govern del mateix Bauzá retirà la passada legislatura.

L'obra, que ha comptat amb un pressupost de 10.000 euros –la mateixa quantitat que costà el retrat de Francesc Antich–, ha estat feta per l'artista Marta Blasco, que s'ha inspirat en les pintures del retratista alemany Han Holbein (1497-1593). Aquesta és la primera vegada que una dona artista ha fet un retrat oficial per encàrrec del Govern.

Bauzá ha estat acompanyat per l'actual presidenta del Govern, Francina Armengol, a més de familiars i amics, entre els quals hi havia el popular Miquel Vidal, Román Piña Homs, l'excònsul nordamericà Tummy Bestard i Carlos Delgado. Durant el seu discurs, Bauzá s'ha mostrat agraït i emocionat, i ha insistit a defensar la seva gestió durant la passada legislatura. "Al llarg de quatre anys vaig fer tot allò que pensava i creia en benefici dels ciutadans de les Illes Balears, deixant de banda qualsevol interès personal", ha dit.

Per la seva banda, Francina Armengol ha assenyalat que aquest acte "polític i social" és "de normalitat democràtica". "Les presències i les absències demostren el que ha estat la nostra Comunitat, el millor i el pitjor", ha dit la presidenta durant el seu parlament. "Des de les diferents ideologies, tothom intenta fer el millor per a la seva terra", ha afegit.

Col·laboració purament ideològica

Una vegada finalitzat l'acte, Bauzá s'ha mostrat satisfet amb el resultat del seu retrat. "Un no pot opinar massa d'un mateix, però a mi m'agrada", ha dit.

Quant al seu futur i el seu acostament a Ciutadans, Bauzá ha assenyalat que es troba "en converses" amb la formació d'Albert Rivera, encara que ha subratllat que, de moment, la seva col·laboració és "purament ideològica".

"Tenim punts coincidents dins l'àmbit liberal, com la unitat d'Espanya, el trilingüisme, que jo vaig implantar per primera vegada a l'Espanya, o l'educació", ha continuat l'expresident, que també assegura que "no s'ha plantejat res" de la seva presència a futures llistes electorals.

Sobre el rebuig de l'encara portaveu de Ciutadans, Xavier Pericay, a comptar amb ell a les Balears, Bauzá ha indicat que ell ja va "complir una etapa com a president". "És normal que altres persones vulguin aquestes responsabilitats", ha dit. L'expresident ha insistit en el fet que no s'ha plantejat cap col·laboració amb Ciutadans que no sigui "purament ideològica".

stats