Política 28/03/2019

José Luis Ábalos: "No utilitzarem Catalunya perquè sigui carn de rèdit electoral"

El ministre de Foment ha criticat la dreta per intentar "treure profit de la confrontació"

Maria Llull
2 min
José Luis Ábalos aquest dijous a la clausura de les jornades de l'UGT.

PalmaEl secretari d'Organització del PSOE i ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha participat aquest dijous en la clausura de les Jornades d'Habitatge que el sindicat UGT ha duit a terme a Palma aquest dimecres i aquest dijous. "No utilitzarem Catalunya perquè sigui carn de rèdit electoral", ha assegurat Ábalos abans del començament de l'acte.

El ministre ha criticat la dreta per intentar "treure profit de la confrontació". A més, Ábalos ha subratllat que l'única proposta de la dreta és "exceptuar l'autogovern de Catalunya".

"Estam davant els separatistes i els separadors, mentre que el nostre enfocament és global", ha respost el ministre després de ser demanat per les declaracions del líder del PSC, Miquel Iceta, sobre la necessitat de cercar una solució si el 65% dels catalans fos favorable a la independència.

Ábalos ha fet referència a les 110 mesures que inclou el programa del PSOE i ha assenyalat que "també afecten la gent que viu a Catalunya, perquè es basen en la visió d'una Espanya global". "El nou marc de finançament autonòmic és també una de les propostes", ha dit.

Armengol critica el model especulador de l'habitatge

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha intervingut en la clausura de les jornades i ha criticat "el model ideològic especulador i liberalitzador" de l'habitatge, contraposat al que "el protegeix i l'amplia". "Si l'habitatge es converteix en negoci, estam especulant amb la vida de la gent", ha indicat.

Un moment de la clausuta de les Jornades d'Habitatge d'UGT.

D'altra banda, el secretari general de la UGT, Josep Maria Álvarez, ha indicat que les Balears són un exemple perfecte dels motius "pels quals el sindicat ha d'entrar en un tema tan important com l'habitatge".

José Luis Ábalos ha recordat que "l'habitatge és un dret bàsic que proclama l'article 47 de la Constitució". "Els governs han de materialitzar aquest dret mitjançant els serveis públics", ha indicat. "Però es tracta de garantir el dret a l'habitatge, no a la propietat de l'habitatge", ha sentenciat el ministre de Foment.

stats