Política 31/12/2018

El president d'Actúa Vox denuncia Arran per amenaces de mort

Jorge Campos també denuncia els responsables de la manifestació, "ja que aquestes amenaces es varen produir davant la mirada dels membres de l'organització"

Ara Balears
2 min
Jorge Camps va qüestionar la jutgessa que digué que les seves paraules també s'haurien d'haver perseguit penalment.ISAAC BUJ

PalmaEl president d'Actúa-Vox, Jorge Campos, ha presentat aquest dilluns una denúncia per amenaces de mort contra els membres d'Arran. Aquesta denúncia ha arribat després que l'associació penjàs d'un fanal un ninot amb la seva foto i el seu nom durant la tradicional manifestació del 30 de desembre.

Campos també denuncia els responsables de la manifestació, "ja que aquestes amenaces es varen produir davant la mirada dels membres de l'organització".

Segons el líder d'Actúa-Vox, els dirigents polítics de partits sobiranistes que varen participar en l'acte, com el conseller de Medi Ambient balear, Vicenç Vidal, de MÉS per Mallorca, i el diputat d'ERC Joan Tardà, "han legitimat amb la seva presència conductes delictives".

Campos recorda en un comunicat que aquests partits donen suport als governs autonòmic i estatal, amb la qual cosa "el radicalisme més exacerbat ocupa les institucions gràcies al PSOE". A més, l'entitat demana a la Fiscalia que obri d'ofici "un procediment per aclarir l'abast de responsabilitats civils i penals que aquest tipus d'accions 'kale borroka' porten aparellats".

Cas Valtonyc

Aquesta no és la primera vegada que Campos denuncia per amenaces de mort, ja que, precisament, és la persona que va denunciar el 2012 el cantant Valtonyc, qui en una de les seves cançons, titulada 'Circo Balear', deia que "Jorge Campos mereix una bomba de destrucció nuclear".

Campos va declarar, en aquell moment, que "les amenaces són reals, el personatge té vinculació amb grups radicals independentistes i violents, com Arran i els Maulets, i les cançons són clarament delictives".

Recordem que el raper mallorquí està condendemnat a 3 anys i mig de presó per les lletres de les seves cançons.

stats