Política 06/05/2019

Vox pretén eliminar els impostos de successions, donacions i patrimoni, IB3 i el Consell de Mallorca (o el Govern)

El partit de Jorge Campos, que ha gaudit de càrrecs de confiança a l'administració popular, diu ara que vol eliminar els "càrrecs a dit"

Maria Fuster/ara Balears
2 min
El president de VOX Balars, Jorge Campos

PalmaEl president de Vox Balears, Jorge Campos, s'ha mostrat partidari d'eliminar el Consell de Mallorca o el Govern balear en una entrevista al programa 'Al Dia' d'IB3 ràdio aquest dilluns. "Un dels dos sobra", ha afirmat. L'única opció viable amb la legislació actual seria eliminar el consell insular, que el dirigent d'extrema dreta considera un llast. "Aquí allò que sobra és Administració pública, que és el motiu pel qual estam pagant tants d'impostos", ha afirmat. Però el seu partit no es vol quedar aquí: Vox, segons ha comunicat aquest dilluns al migdia, també pretén eliminar els impostos de successions, donacions i patrimoni -afavorint així els que tenen més doblers-, i tancar la radiotelevisió autonòmica, IB3.

"Tenim una pressió fiscal insuportable per mantenir una administració instrumental (és a dir: assessors, xivius i amics) que fa que es dispari la fiscalitat", ha afirmat aquest dilluns al migdia Campos, a la presentació del programa econòmic de la formació extremista. La solució, diu, és el seu programa "liberal" i, tal com ha afirmat la quarta de la llista de Vox al Parlament, Nuria Diaz, eliminar la gran majoria de "càrrecs posats a dit". Cal recordar que el president de Vox a les Balears, Jorge Campos, ha gaudit de càrrecs de confiança de l'administració popular: va dirigir quatre anys l’Oficina de Canvi Climàtic de l’Ajuntament de Calvià de Carlos Delgado (PP). S’hi va estar fins al juny de 2011. Dos mesos més tard, el llavors president, José Ramón Bauzá, el va situar al capdavant de la Fundació per al Desenvolupament Sostenible de les Balears, però en menys d'un any la va deixar.

Retallar l'Ibanat i defensar els hotelers

Juan Nigorra, candidat de Vox al Parlament Europeu, ha explicat que es pot aconseguir "l'equilibri pressupostari" sense afectar prestacions fonamentals com la sanitat, l'educació i els serveis socials i ha assegurat que per això és "urgent reduir el deute" de l'administració autonòmica. Tot plegat s'ha d'aconseguir aplicant "economies d'escala" i, bàsicament, "recentralitzant unes competències que cada vegada són més costoses". O sigui: fent que el Govern renunciï a espais de decisió d'allò que afecta les Balears en favor de Madrid. Una altra via d'estalvi seria tancar IB3 i altres organismes com el Servei de Millora Agrària i Pesquera, a més de retallar sis milions d'euros de l'Institut Balear de la Natura (Ibanat), l'organisme que s'encarrega de gestionar els espais naturals protegits i de prevenir i apagar els incendis forestals.

Campos també s'ha mostrat partidari de donar via lliure al lloguer turístic sempre que no faci ombra als hotelers. "No volem prohibir-lo, ja que pot coexistir sempre que no hi hagi competència deslleial" amb els hotels, ha declarat a IB3. Tot i que pretén retallar l'administració, el dirigent de Vox també recrimina que no s'hagi construït habitatge de lloguer social. A més, s'ha mostrat a favor d'allargar l'autopista de Campos fins a Santanyí.

stats