Política 24/10/2017

La defensa de Jordi Sànchez demanarà el seu trasllat a una presó catalana

Jordi Pina diu que el líder de l'ANC està "molt bé" i nega que tingui problemes amb altres presos

Europa Press
1 min
Els advocats de Sànchez i Cuixart, Jordi Pina i Marina Roig, fent declaracions a la porta de Soto del Real

BarcelonaLa defensa del president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, demanarà a Institucions Penitenciàries el trasllat des de la presó de Soto del Real de Madrid, on està pres des de la setmana passada, a una presó catalana. En declaracions aquest dimarts a Catalunya Ràdio, l'advocat de Sànchez, Jordi Pina, ha explicat que les pròximes hores es posaran a treballar en l'escrit, en el qual argumentaran la conveniència del trasllat en el fet que cal que el reu estigui prop de la seva família.

"Esperem que ens ho concedeixin. No hi ha motiu perquè estigui fora de casa. Ho demanarem al·legant la proximitat a la família", ha afegit l'advocat. Pina ha explicat que aquest dilluns va visitar el president de l'ANC a Soto del Real i que Sànchez li va donar instruccions perquè sol·licités el trasllat durant una trobada que van tenir a la presó durant gairebé dues hores i mitja.

El lletrat ha assegurat que va trobar "molt bé" Sànchez, amb bons ànims i amb ganes de parlar, encara que ha afegit que estava indignat amb algunes notícies que s'havien publicat a la premsa sobre suposats problemes amb altres presos.

En declaracions a La Sexta, Pina ha explicat que quan Sànchez va entrar a la presó un grup de presos li va cridar "Visca Espanya" -la qual cosa ha qualificat d'anècdota-, però ha negat que arran d'això demanés un canvi de mòdul o que tingui mala relació amb altres interns.

stats