Política 14/09/2018

Joaquim Forn: "Els trasllats de la presó són infernals, els detesto com poques coses he detestat"

L'ARA publica en exclusiva fragments del dietari de presó de l'exconseller d'Interior

Ara
2 min
Joaquim Forn

Dia 1 de desembre (fragment)

"Aquest matí hem declarat. No sé com ha anat. Estic molt nerviós i, com que no puc dormir, decideixo deixar constància de com ha anat el dia. He arribat a la conclusió, la principal, que els trasllats de la presó són infernals. Els detesto com poques coses he detestat a la vida.

El dia ha començat ben d’hora. No he aclucat l’ull en tota la nit. Ens hem llevat a dos quarts de set, i ens ha tocat esperar-nos més d’una hora a la secció d’ingressos de la presó fins que la Guàrdia Civil no se’ns ha endut a l’Audiència. Hem estat tots els consellers junts mentre ens esperàvem. Esperançats que les coses aniran bé, però sense eufòria. Cap ni una.

Ens han pres en dos vehicles: en Rull, en Turull, en Romeva i jo, en una furgoneta de la Guàrdia Civil, i en Junqueras i en Mundó, en un cotxe també de la Guàrdia Civil.

Dins la furgoneta hi ha un cubicle petit, completament tancat i sense vistes a l’exterior, amb una capacitat de fins a cinc persones. Té una llum tènue i aquest matí hi feia un fred que pelava. Ens han traslladat emmanillats i aquest cop sí que ens han cordat el cinturó de seguretat a tots. Aquest cop tampoc han abusat de les sirenes durant el trajecte, que dura gairebé una hora. Tant en Rull com jo hem agafat una marejada bestial. Hem acabat fets una sopa. He hagut de tancar els ulls i una suor freda m’ha acompanyat tot el camí.

Un cop arribats a l’Audiència, ens han enviat als mateixos calabossos que ja havíem conegut el 2 de novembre. Aquest cop estem acompanyats. En el meu cas, he estat amb el Raül i el Carles. El primer que ha estat cridat a declarar ha estat el Carles, després el Raül i jo el darrer."

Aquest diumenge podreu llegir a l'ARA Diumenge un avançament editorial del dietari inèdit 'Escrits de presó' (Enciclopèdia), de l'exconseller d'Interior Joaquim Forn, que serà a les llibreries a partir del dia 20. Forn va ingressar en presó preventiva el 2 de novembre del 2017 al centre penitenciari d'Estremera (Madrid), acusat de rebel·lió i malversació. Al text, molt colpidor, hi explica obertament la seva experiència d'aquests mesos i la seva visió del Procés.

stats