Política 12/04/2019

Joana Maria Garau sobre la torrentada de Llevant: "Vaig ser jo qui contactà amb Emergències"

La directora general de Recursos Hídrics del Govern ha assegurat que durant la torrentada varen estar allà des del primer moment

Ara Balears
2 min
Aquest és l’aspecte que presentava Sant Llorenç després de la torrentada.

PalmaJoana Maria Garau, directora general de Recursos Hídrics del Govern, ha assegurat que a la torrentada de Llevant "vaig ser jo qui contactà amb la Direcció d'Emergències i vaig demanar què passava". Així ho ha assegurat al programa 'Al Dia IB3', després que li demanassin per les crítiques que ha fet el responsable d'Emergències sobre l'actuació del seu departament durant la torrentada.

"Després de la torrentada al Llevant de Mallorca vàrem posar a disposició els mitjans que teníem. Vàrem anar allà i hem continuat a la zona fins ara". "Vàrem fer tot el que vàrem poder, ha sentenciat Garau.

Recordem que l’informe tècnic del Govern va concloure que la gestió d’Emergències en la torrentada que va afectar el Llevant de Mallorca hauria pogut ser més efectiva si s’hagués disposat de més mitjans humans i materials i hi hagués hagut millor coordinació entre tots els organismes que hi participaren. Tot i que Recursos Hídrics també estava en el punt de mira, l'informe desaprovava el fet que aquest organisme “no va complir totes les missions i responsabilitat que li assignava Inunbal”.

Reserves hídriques

Joana Maria Garau també ha fet una valoració del darrer informe sobre l'estat de les reserves hídriques de les Balears, que han descendit fins al 64%. La directora ha assegurat que "quan comencen les temperatures altes la demanda d'aigua augmenta. Cada estiu entram en situació de prealerta: menys pluges, més turisme". A més, ha dit que "hauríem de fer servir els recursos i integrar en el cicle l'aigua dessalada. Això ajuda a llevar pressió als aqüífers".

Respecte del consum d'aigua de les aixetes, Garau ha alertat que "hi ha municipis que donen aigua no potable per al consum humà. En la majoria de llocs hi ha aigua potable, però la població ha d'estar informada per part dels ajuntaments".

stats