Política 03/12/2018

Joana Gomila encapçalarà la llista del PSM a l'Ajuntament de Ciutadella a les municipals de maig

La formació menorquinista va aprovar la modificació dels estatuts per incorporar al projecte polític la nova branca juvenil, les Joventuts d'Esquerra Menorquinista

Ivan Martín
1 min
Joana Gomila i Miquel Àngel Maria van aprofitar per fer balanç d'aquesta legislatura i esperonar a tots els simpatitzants de cara els comicis de l'any que ve.

MaóLa 37a assemblea general del PSM-MÉS per Menorca, que es va dur a terme aquest diumenge a Sant Climent, ha ratificat l'elecció de l'agrupació local de Ciutadella perquè Joana Gomila repeteixi com a cap de llista a les eleccions municipals del maig del 2019. El suport a Gomila va ser unànime. En el seu discurs, l'actual batlessa de Ciutadella recordà les dificultats trobades a l'inici del mandat, després de l'etapa del Partit Popular. També va tenir paraules d'agraïment per la implicació dels altres cinc regidors del PSM en un projecte "il·lusionador", així com la capacitat d'entesa amb la resta de les formacions d'esquerres que varen propiciar el canvi, el PSOE i Gent per Ciutadella.

Un altre punt important aprovat per unanimitat va ser la reforma dels estatuts interns, amb l'objectiu d'incorporar el nou projecte de joves del PSM, les Joventuts d'Esquerra Menorquinista (JEM). Es tracta d'un col·lectiu que va néixer l'any passat, impulsat per un grup de joves universitaris. El PSM es compromet a incloure les JEM a les seves llistes electorals, així com al conjunt d'actes i activitats que dugui a terme la formació. El moviment juvenil s'autodefineix com a "sobiranista, republicà, laic, ecologista, feminista i socialista".

D'altra banda, l'assemblea va fer un balanç positiu de l'aportació del partit al projecte conjunt de MÉS per Menorca, sumant esforços amb Iniciativa-Verds-Equo, Esquerra Republicana i els independents, destacant l'augment d'adhesions. Finalment, també es va agrair la feina i trajectòria política al servei de Menorca del diputat autonòmic, Nel Martí.

stats