Política 14/03/2019

El Pi presenta Joan Miralles com a candidat al Congrés, amb Coalició Canària com a model a seguir

El president del partit regionalista, Jaume Font, confia treure un diputat

Maria Llull
1 min
Joan Miralles ha estat acompanyat per Francisca Mora, Jaume Font i Josep Melià durant la seva presentació.

PalmaEl Pi ha presentat aquest dijous Joan Miralles com a candidat al Congrés a les pròximes eleccions del 28 d'abril. El president del partit regionalista, Jaume Font, ha assenyalat Coalició Canària com a un model a seguir en cas d'aconseguir representació a Madrid. "Miralles ha de ser com Ana Oramas, de Canàries", ha dit durant la presentació. Font també ha criticat que les Balears han tingut "8 diputats aquesta legislatura i és com si no hi fossin".

De fet, la necessitat de tenir "veu pròpia" al Congrés ha estat un dels primers arguments del candidat, que ha reconegut que es va "sorprendre" quan El Pi va contactar amb ell i li va demanar que encapçalàs la llista dels regionalistes per a les generals. "Hi he acceptat per implicar-me en allò que crec, i manca una veu pròpia a Madrid, que no estigui supeditada a la disciplina de partits d'àmbit estatal", ha comentat. L'expresident d'Habtur ha fet referència a la defensa "del sistema de finançament i d'un REB digne".

Per la seva banda, Jaume Font ha assenyalat que El Pi fa, amb aquesta candidatura, una passa per obrir-se a "persones amb idees moderades i centrades".

La llista encapçalada per Miralles comptarà amb Lucía Ribas com a número dos per Eivissa, i Ivan Mir com a número tres per Menorca. Els candidats d'El Pi al Senat seran Rafael Ballester i Joana Xamena, per Mallorca, i Joaquim Ferrer i Vicent Torres, en representació de la coalició Proposta per Eivissa.

stats