Política 17/04/2019

Joan Mesquida presenta Ciutadans com l'eina per a l'impuls de les renovables a Menorca

El candidat de la formació taronja al Congrés aposta per establir "incentius fiscals i un marc regulador" en matèria energètica

Ivan Martín
2 min
Mesquida ha visitat avui Menorca per a explicar les polítiques energètiques de Ciutadans.

MaóEl candidat de Ciutadans al Congrés dels Diputats per Balears, Joan Mesquida, ha reivindicat a Menorca l'aposta de la seva formació per impulsar una llei de canvi climàtic que "permeti transitar cap a les energies renovables". Mesquida ha fet aquestes declaracions en una visita a l'illa. L'exdirector general de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil ha recordat l'apagada elèctrica que va patir Menorca a finals del passat mes d'octubre i que afectà 38.000 usuaris. En aquest sentit, Mesquida ha lamentat "la falta de previsió, és intolerable".

La defensa de les energies renovables, ha dit Mesquida, és "una de les prioritats de Ciutadans amb vista a la pròxima legislatura". A més, el candidat del partit taronja al Congrés s'ha compromès a impulsar "incentius fiscals i un marc regulador que ofereixi seguretat jurídica a tots aquells que aposten per les energies netes". Joan Mesquida també ha afirmat que l'aposta per les renovables a Menorca "la farem efectiva abans de l'any 2030", i ha recordat que aquesta passa serà clau per mantenir la condició de Reserva de la Biosfera.

D'altra banda, Mesquida ha aprofitat per postular-se com el partit dels indignats: "Hi ha molta gent emprenyada i estam davant una campanya electoral decisiva perquè els indecisos acabaran decantant la balança. Les propostes de Ciutadans tenen un elevat grau de complicitat per part d'una majoria social". Finalment, el candidat al Congrés ha destacat les línies essencials del programa de Ciutadans: "Representam la igualtat de tots els espanyols, defensam l'estat del benestar, la sanitat i l'educació pública, el sistema de pensions i la igualtat entre homes i dones". Mesquida considera que aquestes són propostes que demostren "el caràcter de centre i progressista de Ciutadans, sumat a una visió de defensa del marc constitucional i territorial d'una Espanya contra aquells que la volen trencar".

stats