Política 16/09/2019

Joan Groizard substitueix Joan Herrera al capdavant de l'IDAE

Herrera va renunciar al càrrec per raons familiars i personals

1 min
Joan Groizard, en una teulada amb plaques fotovoltaiques del polígon de Son Castelló

L'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE) ha acordat encomanar les funcions de la direcció general al mallorquí Joan Groizard després de la recent renúncia de Joan Herrera per raons familiars i personals. Fins ara, Groizard exercia el càrrec de director d'Energies Renovables i Mercat Elèctric en aquest mateix organisme.

Des del juliol del 2015 fins a l'octubre del 2018, Groizard va ser director general d'Energia i Canvi Climàtic del Govern balear, des d'on va impulsar la Llei autonòmica de canvi climàtic i transició energètica en aquest territori.

El novembre del 2018 es va incorporar a l'IDAE com a director d'Energies Renovables i Mercat Elèctric. A més, ha treballat com a enginyer d'energies renovables en la promoció i operació de projectes eòlics i fotovoltaics al Regne Unit i França.

Joan Herrera, que va ser diputat i portaveu del grup parlamentari d'Esquerra Verda-IU-Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) en el Congrés dels Diputats entre el 2004 i el 2010, va ser nomenat director general de l'IDAE pel Govern el 13 de juliol de l'any passat.

stats