Política 09/03/2020

Joan Carles I va donar dos milions d'euros a Marta Gayá des del mateix banc que va pagar els 65 a Corinna

Segons ha avançat 'Okdiario', el rei emèrit va fer dues entregues d'un milió a la mallorquina, que va ser amiga íntima del monarca

Ara Balears
2 min
El rei Joan Carles, en una imatge d'arxiu / EFE

PalmaJoan Carles I va donar a la mallorquina Marta Gayá, que va ser amiga íntima del monarca, fins a dos milions d'euros entre el 2011 i el 2012. Els testaferros del rei emèrit d'Espanya varen utilitzar el mateix compte corrent des d'on també es varen transferir 65 milions d'euros a Corinna Sayn Wittgenstein l'any 2012, segons ha informat Okdiario.

El pare de Felip VI hauria rebut 100 milions de dòlars en comissions pel contracte del TGV entre Medina i la Meca. Els doblers, un "regal" del rei Abdul·lah de l'Aràbia Saudita, van aparèixer en un compte corrent al banc suís Mirabaud a nom de la fundació panamenca Lucum, de la qual Joan Carles I era l'únic beneficiari.

Ara, i segons ha avançat Okdiario, s'ha descobert que Joan Carles I va fer dues entregues d'un milió d'euros a un compte a nom de Marta Gayá. El diari digital afirma que la primera entrega es va fer el 18 de novembre de 2011, amb la següent anotació: "Retirada d'efectiu a favor de la Sra. Gayá Hernández".

L'actual rei emèrit va mantenir una "relació sentimental durant anys amb la mallorquina" i, com apunta Okdiario, aquesta primera donació d'un milió d'euros es produïa uns mesos –a la fi de 2011– en els quals Joan Carles I ja començava a distanciar-se de Corinna, la seva anterior amant.

D'aquesta manera, apareixen novament informacions sobre la suposada corrupció de Joan Carles I que estan posant contra les cordes el monarca, que està retirat de la vida pública des del juny de l'any passat. Juntament amb la donació de 65 milions d'euros a la princesa Corinna, ara ha sortit a la llum aquest nou escàndol lligat, de nou, a una de les amants del rei.

stats