Política 13/07/2018

Corinna assegura que Joan Carles I es va acollir a l'amnistia fiscal de Montoro

El rei emèrit hauria entregat a l'empresària arxius del CNI per protegir-la si ell moria

Ara
2 min
Corinna es va operar gratis a la Clínica Planas

BarcelonaNoves revelacions en relació amb la relació entre Joan Carles I i Corinna zu Sayn-Wittgenstein. Segons publica aquest divendres 'Ok Diario', el rei emèrit s'hauria acollit a través dels seus testaferros a l'amnistia fiscal que el 2012 va impulsar l'exministre d'Hisenda Cristóbal Montoro. Així ho afirma l'empresària i amiga seva en una de les converses amb l'excomissari José Manuel Villarejo filtrades pel digital. I no només això: segons es desprèn de la conversa, "els comptes bancaris a Suïssa que no van tornar" les va posar a nom d'Álvaro Orleans de Borbó, un familiar llunyà de l'anterior monarca espanyol que es dedica al món de les finances.

"Han posat algunes coses a nom del seu cosí, que és Álvaro Orleans de Borbó, que també viu a Mònaco. Els comptes de banc a Suïssa que no van tornar amb l'amnistia els han posat al seu nom. Ara estan tractant que jo passi aquestes coses a Álvaro a través de Dante [Canonica, advocat]. Em estan fent la guerra perquè jo no vull cometre un delicte", explica Corinna a la conversa difosa per 'OK Diario'.

Aquesta, però, no és l'única informació del dia relacionada amb el tema. 'El Español' publica aquest divendres el contingut d'una carta que Villarejo hauria enviat a l'expresident espanyol Mariano Rajoy per explicar-li que el rei emèrit compta amb un arxiu amb "dades personals i privades [...] de les personalitats més rellevants d'Espanya" i que el va donar a Corinna per protegir-la en cas que ell morís.

Segons la missiva de Villarejo, l'arxiu de Joan Carles I tindria "gairebé un milió de fitxes individuals" que inclourien a les dades els detalls més "sòrdids i obscurs" dels poders fàctics de l'Estat. "Aquests documents afecten molt greument la seguretat de l'Estat", va escriure Villarejo, que es refereix a l'arxiu amb el nom de "Jano". El seu objectiu, explica 'El Español', era transmetre a Rajoy que el CNI li havia encarregat guanyar-se la confiança de Corinna per recuperar l'arxiu, però que la seva relació amb el director del CNI, Félix Sanz Roldán, s'havia torçat i hauria començat a ser perseguit.

"La mateixa princesa em va manifestar que la documentació li va facilitar personalment el rei en un moment que els seus problemes de salut li van fer creure que estava en risc la seva vida [...] i li va facilitar com a garantia a la seva estimada perquè mai ningú prengués represàlies contra ella quan estigués sola", escriu Villarejo.

stats