Política 11/10/2018

Javier Ares presenta la renúncia com a conseller insular de Medi Ambient

A més, era el president de l'Agència Reserva de la Biosfera, del Consorci de Residus Urbans i Energia de Menorca i del Grup d'Acció Local LEADER+

Ivan Martín
1 min
La renúncia de Javier Ares ha estat una sorpresa i deixa un considerable buit a la conselleria insular de Medi Ambient.

MaóEl conseller insular de Medi Ambient i president de l'Agència Reserva de la Biosfera de Menorca, Javier Ares, ha formalitzat avui la renúncia a l'acta de conseller. Ho ha fet per sorpresa i contra tot pronòstic. Ares ha explicat que se'n va del panorama polític menorquí per motius personals i familiars. De fet, el seu estat de salut i la pressió que li han generat algunes qüestions relacionades amb el dia a dia també han desencadenat la seva decisió.

Ares és membre de Podem i l'any 2015 entrà com a conseller insular de Medi Ambient a l'executiu configurat per forces progressistes. Era la seva primera experiència a la política. Dirigent en determinats moments excèntric, el responsable del departament ha mantingut discrepàncies amb altres membres del partit. En qualsevol cas, el mateix Javier Ares només vincula la renúncia a aquests motius personals i familiars. Curiosament, les últimes setmanes, en els actes del 25è aniversari de la Reserva de la Biosfera de Menorca, el gallec ha continuat el seu discurs crític sobre la manca de recursos econòmics, tècnics i logístics per part de les diferents administracions públiques implicades en la Reserva de la Biosfera.

La presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, assumirà les funcions de Javier Ares fins que no se'n formalitzi el relleu. Els directors insulars del Departament de Medi Ambient continuaran en els seus respectius càrrecs. La renúncia oficial tindrà lloc el pròxim dilluns durant el ple que celebrarà la institució. A banda de ser conseller insular de Medi Ambient i president de l'Agència Reserva de la Biosfera, Ares era el president del Consorci de Residus Urbans i Energia de Menorca, així com del Grup d'Acció Local LEADER+.

stats