Política 09/04/2019

Jaume Font: "Un sol diputat pot tenir més influència que mai"

Sota l'eslògan 'La nostra força', el president d'El Pi creu que obtenir representació a Madrid "és difícil, però no impossible"

K. O.
2 min
Jaume Font i Joan Miralles durant la presentació

PalmaSota l'eslògan 'La nostra força' i un resum del programa electoral imitant un passaport, el president d'El Pi, Jaume Font, i el candidat al Congrés espanyol Joan Miralles han presentat aquest dimarts el lema que acompanyarà els cartells i actes electorals dels candidats. "Un sol diputat pot tenir més influència que mai", ha reivindicat Font, qui ha considerat que obtenir representació a Madrid "és difícil, però no impossible". Els regionalistes han defensat un concert econòmic amb l'Estat, l'eliminació de l'impost de successions entre familiars, una tarifa aèria plana o l'increment del complement salarial per residència per als treballadors públics.

Des d'El Pi volen un projecte per a les Balears similar a Coalició Canària, i així ho ha fet saber el president de la formació: "La gent reconeix que aconsegueixen coses [els canaris], però que sense la representació d'un partit illenc a Madrid no les podrem fer nosaltres". En aquest sentit, Miralles ha recordat que és necessària "la presència de diputats o senadors que no estiguin a les ordres de partits d'àmbit estatal, com ha passat fins ara". Entre les mesures plantejades al programa amb el qual concorreran a les eleccions generals, el candidat al Congrés ha defensat un nou finançament que "ens situï, com a mínim, en la mitjana espanyola mentre es treballa en un concert econòmic pactat". També han proposat un REIB "de bon de veres", tot i que han valorat positivament el que es va aprovar recentment.

Altres propostes incloses al programa són la reserva explícita de contractació pública per a pime i autònoms, més inversió en la dependència o que els presidents de les comunitats autònomes siguin membres del Senat, amb capacitat d'intervenir, fent d'aquesta institució una cambra de representació autonòmica.

stats